L'Ajuntament prepara els mecanismes legals per conservar la propietat del Monestir

El 8 d'agost finalitza el termini perquè el Bisbat de Terrassa anul·li la inscripció del ple domini del temple i la casa abacial de Sant Cugat

Sant Cugat ha engegat la maquinària legal per preservar la propietat del Monestir de Sant Cugat. Ho fa després que el 7 d'agost de 2014, el bisbe de Terrassa inscrigués en el Registre de la Propietat el ple domini del temple del Monestir i de la seva casa abacial a favor de la Parròquia de Sant Pere.

"Tot i les negociacions que s'estan mantenint amb el Bisbat perquè retorni el domini útil, cal tenir-ho tot preparat per si no es fa efectiu", destacava Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura. És per això que l'equip de govern portarà al ple d'aquest mes de juny la impugnació per via judicial de la inscripció al registre de la Casa Abacial i l'església del Monestir per part del Bisbat de Terrassa.

La defensa municipal anirà a càrrec del despatx d'advocats Bruguera, García-Bragado y Asociados, qui "ha recollit la base històrica i jurídica per defensar la propietat", destacava Fortuny.

Al mes de desembre, el Ple municipal aprovava una moció en contra de l'acció del Bisbat de Terrassa instant-lo a renunciar-hi i que, per tant, la inscripció sigui anul·lada per part del Registre de la Propietat.

En el text presentat pels grups municipals d'ICV-EUiA, CDC, CUP-PC, ERC-MES i PSC, ja s'anunciava que si el Bisbat no retrocedeix i no anul·la la inscripció abans del 7 d'agost de 2016, l'Ajuntament iniciarà les pertinents accions legals per la via judicial en defensa del patrimoni del poble santcugatenc com a element identitari del municipi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem