Sant Cugat concedeix per unanimitat la Medalla d'Or a Josep Grau-Garriga

Tots els partits del ple aproven la moció presentada pel govern municipal per tal de lliurar la Medalla d'Or de la ciutat a títol pòstum a "l'artista santcugatenc més important de tots els temps"

El ple de l'Ajuntament de Sant Cugat ha acordat aquest dilluns per unanimitat concedir la Medalla d'Or de la ciutat a títol pòstum a Josep Grau-Garriga, "l'artista més internacional [...] i important" del municipi", tal com explica la moció presentada per la regidoria de Presidència, Relacions Internacionals i Participació Ciutadana i que ha comptat amb el suport de tots els partits polítics presents al ple. La CUP, que havia abandonat la sala perquè se'ls havia retirat de l'ordre del dia una de les seves mocions; també va mostrar el seu suport a la concessió de la Medalla a Grau-Garriga a través de les xarxes socials. D'aquesta manera, "l'Ajuntament vol reconèixer públicament la projecció amb la seva obra del nom de Sant Cugat a l'exterior", ha explicat Francesc Carol, regidor de Presidència. Familiars de l'artista han assistit al ple i en el qual han sonat els aplaudiments després de l'aprovació de la moció.

Els partits de l'oposició presents al ple (PSC, ICV i PP) han donat suport a la moció i han reconegut la figura de Josep Grau-Garriga com un referent santcugatenc. Per la seva banda, Carol ha apuntat que aquesta concessió és un "reconeixement institucional a l'artista santcugatenc més important de tots els temps, per la qualitat de la seva obra, per la repercussió i transcendència de la mateixa en l'esdevenir artístic local, nacional i, fins i tot, internacional". A més, el consistori posa en valor la contribució que Grau-Garriga va fer a "la creació d'un nou corrent artístic, que ara s'anomena Escola Catalana del Tapís, la qual cosa ha fet que Sant Cugat sigui un dels pilars de l'art tèxtil català".

Després de la desaparició de Grau-Garriga el passat mes d'agost, el consistori es va comprometre a fer créixer i divulgar la figura i l'obra de Grau-Garriga i aquest és un dels primers passos en aquest sentit.

La medalla es lliurarà dins la cerimònia que es farà al Teatre-Auditori el 4 de març coincidint amb el lliurament dels Premis Ciutat de Sant Cugat 2011. A més, s'aprofitarà l'acte per lliurar la medalla d'Or que l'Ajuntament ja va aprovar concedir a l'exalcalde Lluís Recoder a la tardor de l'any 2011.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem