L'Hospital General anuncia un ERO per 147 treballadors

La Generalitat va decidir deixar de concertar l'Hospital General de Catalunya, que és privat, i excloure'l del sistema sanitari públic

El grup propietari de l'Hospital General de Catalunya, Quirón Salud, ha anunciat un Expedient de Regulació d'Ocupació per 147 treballadors de cara al mes de desembre, segons ha informat Comissions Obreres. Aquesta decisió arriba després que la Generalitat hagi enllestit els tràmits per excloure aquest centre hospitalari privat de la xarxa de sanitat pública.

Per aquest motiu, els treballadors de l'Hospital General han convocat una assemblea extraordinària el 2 de maig, on s'exposarà la situació es valoraran possibles actuacions. Tot i això, des de Comissions Obreres descarten per ara qualsevol mobilització, ja que encara estan en períodes de consulta amb la Generalitat i entenen que serà contrapruduent.

Fonts dels sindicats han explicat a l'ANC que l'empresa ha reunit els representats dels treballadors per explicar-los que si s'acaben els concerts "es veuria en l'obligació" de presentar aquest expedient. Aquest anunci arriba després que el govern anunciés la sortida de la xarxa de salut pública (SISCAT) i la fi dels concerts amb la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya acabaran el 15 d'agost i el 31 de desembre, respectivament.

Des de CCOO, denuncien tant l'actitud de l'empresa com la del Govern i asseguren que, sense oblidar la defensa d'allò públic, s'ha d'aconseguir que el canvi cap a un nou model de sanitat no comporti pèrdues de llocs de treball.

A més, també s'ha anunciat un ERO per 109 treballadors a la Clínica del Vallès, l'altre centre hospitalari privat que la Generalitat deixarà de concertar.

La decisió

El Departament de Salut de la Generalitat va anunciar la seva voluntat d'excloure de la xarxa de sanitat pública l'Hospital General de Catalunya, ja que entenia que un centre privat no tenia perquè rebre recursos públics. L'exclusió efectiva es farà durant aquest any i des de l'anunci, treballadors de l'Hospital General van alertar de les conseqüències que podria tenir aquesta decisió per la seva feina. L'Ajuntament de Sant Cugat també s'ha mostrat contrari a aquesta decisió del govern català.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem