L'Ajuntament i el comitè d'empresa de l'Hospital General contra la decisió de Salut

Ambdues parts han acordat reunir-se conjuntament amb el CATSalut per evitar el perjudici als treballadors i a Sant Cugat

El comitè d'empresa de l'Hospital General de Catalunya (HGC) i l'Ajuntament de Sant Cugat han acordat fer front comú per demanar solucions al Govern de la Generalitat davant la sortida de l'HGC de la xarxa sanitària pública de Catalunya (SISCAT).

Així ho ha explicat Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, en finalitzar la reunió que han mantingut ambdues parts aquest dijous, 14 d'abril. "Coincidim en la visió, en el sentit que cal fer l'advertiment al Govern de la Generalitat de què ens preocupa la possible incidència en els llocs de treball, que no discutim la decisió de la Conselleria en el sentit del model sanitari que vol desenvolupar, però sí que demanem un pla de treball perquè el fet de la sortida de l'hospital de la xarxa pública i aquest canvi en la concertació no afecti llocs de treball", ha explicat Conesa.

"Ens preocupa perquè no tenim una informació certa de què passarà amb una sèrie de serveis estratègics, també per la competitivitat de l'hospital", ha afegit.

La reunió s'ha celebrat aquest dijous, 14 d'abril  FOTO: Localpres

Segons Conesa, com a Ajuntament, la qüestió s'aborda des de dues perspectives. "D'una banda, la visió de pèrdua de competitivitat de la sanitat en la nostra ciutat, en independència que sigui pública o privada, i com a ciutat no volem perdre competitivitat", ha apuntat en primer lloc. D'altra banda, ha destacat que "ens ho mirem com un conflicte laboral en relació a una pèrdua de llocs de treball que en cap cas és desitjable".

Igualment, Conesa ha afegit un tercer aspecte, "l'atenció a l'usuari, que s'haurà de desplaçar a altres centres". En aquest aspecte, ha explicat que "vam tenir una primera reunió d'urgència amb el Conseller i se'ns va informar que l'objectiu era que l'aportació que deixaria de tenir Hospital General es reforçaria en l'atenció als centres públics".

El comitè d'empresa i l'Ajuntament sumen esforços  FOTO: Localpres

Per la seva banda, la presidenta del Comitè d'Empresa, Roser Morraja, ha incidit en l'afectació als treballadors. "Segons l'empresa ens ha notificat, seran entre 150 i 180 treballadors que poden sortir afectats i pensem que és un número molt important" destacant que "la societat sortirà perdent en aquest sentit".

Pel que fa al ball de xifres de pacients atesos, Morraja ha destacat que "tenim els números de l'empresa, i els 46 no sabem d'on surten. La realitat és que vam rebre 3.321 pacients derivats, que representa un 11% de l'activitat del centre".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem