L'alcaldessa, "preocupada" per la problemàtica de l'habitatge a Sant Cugat

"No m'atreviria a dir que Sant Cugat no expulsa a ningú", afirma l'alcaldessa Carmela Fortuny

Sant Cugat és una de les ciutats amb l'habitatge més car de tot l'Estat espanyol i el 2017 va ser el primer any en què ha haver-hi més santcugatencs i santcugatenques que van marxar del municipi a altres poblacions catalanes dels que van arribar. Concretament, 2.974 persones van fer les maletes i van deixar Sant Cugat.

Davant d'aquesta situació, l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va assegurar que "treballen intensament" per fer-hi front tot i que reconeix un efecte expulsió: "No m'atreviria a dir que Sant Cugat no expulsa a ningú". "Volem que els santcugatencs es quedin i els seus fills també", va afirmar Fortuny, que es va mostrar "preocupada" per aquest tema.

Més info: Sant Cugat, entre els municipis on més gent ha marxat a altres ciutats catalanes

Mesures a llarg termini

Les mesures no són immediates, n'hi ha alguna que sí, però les veurem més a mig i llarg termini", va reconèixer Carmela Fortuny,  durant una trobada amb periodistes el passat 19 de desembre. En aquest sentit, va destacar el pla per Promusa 2020-2030, que s'ha fixat l'objectiu d'assolir d'aquí onze anys que el 5% d'habitatge de Sant Cugat sigui de lloguer assequible.

A més, va assenyalar la mesura que preveu induir als promotors privats a destinar el 30% de les noves construccions a lloguer assequible: "Els únics municipis de l'Àrea Metropolitana que han impulsat aquesta mesura són Barcelona i Sant Cugat".

En el balanç de mandat, des del 2015 l'Ajuntament de Sant Cugat ha fet 32 pisos de lloguer protegit per la gent gran, a l'avinguda de Rius i Taulet; i 24 pisos protegits de venda a l'avinguda de Francesc Macià.

Santcugatencs que marxen

I què diria als santcugatencs que han de marxar de la ciutat pel cost de l'habitatge? "Diria que estem treballant perquè l'impacte sigui el mínim possible. L'alcaldessa treballa conjuntament amb l'Àrea Metropolitana, perquè no és un problema només de Sant Cugat", afirma Carmela Fortuny.

L'alcaldessa també va assegurar que tenen capacitat per fer front als casos de desnonaments de la ciutat: "A Sant Cugat els descnonaments són abastables, no estem en la situació d'altres ciutats on no es pot actuar amb tots els casos".

Més info: Paralitzen el desnonament del camí de la Creu després d'un acord amb la propietat

Finalment, va destacar els "800.000 euros adreçats a ajudar a les famílies a pagar el lloguer i subministraments energètics o bonificacions de l'IBI".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem