11 mocions aprovades, 2 rebutjada, 2 retirades i 1 institucional

El ple de juny, celebrat aquest dilluns, 20 de juny, ha durat 5 hores i 44 minuts

El ple municipal d'aquest mes de juny ha acabat amb 12 mocions aprovades, 2 rebutjada, 2 retirades i 1 institucional. Durant gairebé 4 hores i mitja s'han discutit les mocions dels grups municipals, d'aquesta manera s'ha aprovat aquestes mocions.

1-Moció per facilitar la integració dels nouvinguts.

2-Una proposta perquè les empreses que treballin per l'Ajuntament tinguin un salari de 1.000 euros pels seus treballadors.

3-Moció perquè de moment l'Ajuntament no aporti a l'Associació Catalana de Municipis mentre no s'esclareix una concessió a una empresa de dues persones de CDC.

4-Una moció de suport a al tercer sector.

5-Una moció de suport als refugiats, d'altra banda Convergència ha retirat un text que havia entrat d'urgència en el mateix sentit.

6-Moció per rebutjar l'ofensiva de l'estat contra Catalunya.

7-Moció per recuperar la gestió d'aigües Ter-Llobregat.

8-Moció per millorar les condicions dels taxistes de Sant Cugat.

9-Moció per donar suporta a la Plataforma d'Afectades per l'ICAM i INSS.

10-Moció per prohibir les pistoles tàser a Sant Cugat.

11-Una moció per millorar l'accessibilitat a la web municipal.

D'altra banda, s'ha retirat una moció de Ciutadans per crear un cens d'ADN de gossos i una del PP per millorar la mobilitat a Can Sant Joan. També s'han rebutjat dues mocions: una per demanar laicitat al municipici i l'altra una del PP per demanar bonificacions per als túnels de Vallvidrera.

 

Mireu les imatges del ple de juny captades per Artur Ribera.

Els punts de l'equip de govern

En la segona part del ple s'ha aprovat diferents propostes de l'equip de govern, entre elles algunes d'importants. D'aquesta manera el ple ha donat el vistiplau al pagament de 8,5 milions d'euros a propietaris del Turó de Can Mates pel projecte de reparcel·lació i projecte d'urbanització, als anys 90. 

El Monestir i l'estira-i-arronsa que manté l'Ajuntament amb el bisbat per la seva propietat també ha entrat debat al ple, d'aquesta manera, l'Ajuntament ja prepara tots els mecanismes legals per si ha de discutir-se al jutjat per tenir la propietat del monument.

L'altre gran tema que s'ha debatut al ple de juny ha estat Torre Negra, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el ple ha aprovat una altra modificació urbanística de l'espai en un intent de lluitar contra les sentències judicials que donen la raó a l'empresa Nuñez i Navarro, i així intentar que no es construeixi a Torre Negra.

En aquest ple també s'ha aprovat una nova concessió per la recollida de voluminosos i l'ordenança per combatre el mosquit tigre a la ciutat, a més 550.000 € per a cooperació internacional, entre altres. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem