Sant Cugat treballarà pel salari mínim de 1.000 euros

El consistori se suma a la iniciativa engegada per la plataforma Anem a mil, i buscarà aplicar-ho als treballadors municipals

El consistori treballarà perquè els treballadors de les empreses subcontractades per l'Ajuntament de Sant Cugat tinguin un salari mínim de 1.000 euros per 14 pagues. Ho faran després d'aprovar una moció al Ple municipal del mes de juny presentada per ERC-MES amb el suport de Convergència, ICV-EUiA i PSC i amb el vot favorable del PP i el vot contrari de Ciutadans.

La moció l'ha presentat Ferran Villaseñor (ERC-MES) destacant "la necessitat d'augmentar determinats salaris" i "sumant-nos a la plataforma Anem a mil". En aquest sentit, ha anunciat que "no és d'avui per demà, però sí que s'ha de treballar perquè es vagin fent les actuacions necessàries per fer-ho possible".

Carles Brugarolas (Convergència) ha destacat que "el salari mínim és una de les expressions de l'economia social de mercat, i el que tenim ara no compleix de les característiques d'aquest", destacant que "és font d'injustícia social" i és "una iniciativa correcta i necessària".

En la mateixa línia s'ha expressat Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) remarcant que "ens sembla imprescindible", i Pere Soler (PSC) ha apuntat que "es queda curt, però és un primer pas, perquè també hauria de formar part de la responsabilitat social de les empreses vers el municipi".

Álvaro Benejam (PP) ha destacat que "no som partidaris de fixar salaris mínims a empreses que treballen per l'Ajuntament. Som partidaris de millorar l'economia" però apuntava el suport de la seva formació a la moció perquè "incorpora fer un estudi per evitar que es doni la situació que cap treballador cobri menys de 1.000 euros" i "estem d'acord que es faci aquest estudi, però entenem que han de canviar moltes coses".

Per la seva banda, Sergio Blázquez (Ciutadans) ha remarcat que "es nota que estem en eleccions" qualificant de "populista" motiu pel qual ha anunciat el seu vot en contra. Una definició que ha despertat les crítiques de la resta de formacions del Ple.

El darrer en intervenir ha estat Ignasi Bea (CUP) destacant que "nosaltres no estem en campanya" i que "el debat de fons hauria de ser la vergonya que suposa que el salari mínim sigui de 655 euros, i més tenint en compte que hi ha gent que ni hi arriba". "Entenem que hem de donar exemple des de l'administració".

Mireu les imatges del Ple.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem