Sant Cugat insta a la Generalitat a recuperar la gestió d'Aigües Ter-Llobregat

S'aprova la moció presentada per ICV-EUiA amb els vots a favor de CUP-PC, ERC-MES i PSC i les abstencions de CDC, C's i PP

Amb l'abstenció de CDC, C's i PP, el Ple municipal ha aprovat aquest dilluns, 19 de juny, una moció d'ICV-EUiA que insta al Parlament i al Govern de la Generalitat a anul·lar la concessió de gestió a Acciona sobre Aigües Ter-Llobregat i determinar els sistemes d'abastament i sanejament d'aigua en Alta com a béns comuns i com a un servei que atén un Dret Humà essencial per a la vida.

 

La moció també insta al Govern de la Generalitat i al Departament de Territori i Sostenibilitat a la recuperació immediata de tot el que suposa la gestió del sistema Aigües Ter-Llobregat i que torni a crear una empresa pública per a la seva gestió o que resti integrada dins l'Agència Catalana de l'Aigua de manera transitòria.

 

Finalment demana la creació d'un reglament que contempli els espais necessaris de participació ciutadana que facilitin els espais mecanismes imprescindibles de transparència, control municipal i també de control ciutadà.

 

Roser Casamitjana, portaveu d'ICV-EUiA, ha assenyalat que "la gestió de l'aigua per part d'Acciona ha comportat, a data de 6 de març de 2016, dues sentències del TSJC que anul·len l'adjudicació i un informe demolidor de l'Oficina Antifrau sobre la facturació que s'ha donat entre empreses del mateix grup, i que conclou que la Generalitat hauria de sancionar amb la resolució del contracte".

 

L'alcaldessa, Mercè Conesa ha recordat que "la gestió pública d'Aigües Ter-Llobregat acumulava uns dèficits anuals, que es van voler recuperar i van pivotar sobre la ciutadania. Això és complex en el moment en què aquests dèficits es podien haver assumit any rere any, però no va ser així, i quan es va externalitzar la gestió d'aquest servei, les empreses que concorrien a la concessió van haver d'equilibrar el compte de resultats amb un increment del preu de l'aigua". Conesa però no ha qüestionat si s'ha de gestionar de forma pública o privada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem