El Ple denuncia "l'espoli" de l'Estat a les entitats socials catalanes

Es posiciona en contra de la sentència del Tribunal Suprem que desestima el recurs presentat per la Generalitat que reclamava la gestió dels fons procedents del 0,7% de l'IRPF per a finalitats socials

ERC-MES, CDC, ICV-EUiA, PSC i CUP-PC s'han posicionat en contra de la sentència del Tribunal Suprem 610/2016 que desestima el recurs presentat per la Generalitat de Catalunya en què reclamava la gestió dels fons procedents del 0,7% de l'IRPF per a finalitats socials. El Ple també ha rebutjat, a través d'una moció aprovada aquest dilluns, 19 de juny, al nou sistema de gestió dels fons a càrrec de l'Estat que, afirmen els grups presentants, "perjudica les entitats d'àmbit local i autonòmic".

Mireu les imatges del ple municipal

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha remarcat que les entitats del tercer sector catalanes "pateixen un veritable espoli pel que fa aquest fons". Ho ha argumentat explicant que Catalunya aporta el 25% del total estatal i que Catalunya només en rep el 14%. A més, també ha recordat que l'Estat ha incomplert 13 sentències en els darrers 10 anys en les que s'obligava a traslladar la gestió d'aquests fons a la Generalitat de Catalunya.

Tanmateix, el Ple ha manifestat el seu suport a les entitats del tercer sector del municipi i de Catalunya, tot reconeixent la seva tasca diària per contribuir a la garantia dels drets socials, i ha repetit que ha de ser la Generalitat que hi ha de gestionar la totalitat dels recursos que s'obtenen dels fons procedents del 0,7% de l'IRPF per a finalitats socials.

Només PP i C's no han votat a favor. Álvaro Benejam (PP) ha defensat que la gestió de l'Estat amb aquesta qüestió "ha estat bastant bona" i ha recalcat que "no hi ha cap conflicte, el conflicte el volen veure vostès". Sergio Blázquez (C's) ha dit que "s'hauria de replantejar l'Estat de les Autonomies i valorar quines competències té cadascuna". C's s'hi ha abstingut.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem