Animals, Teyco i pressupostos, en l'últim ple a les set de la tarda

A les 18.30 hores hi ha el torn de participació ciutadana i a les 19 hores comença la sessió orindària del ple

Aquest dilluns, dia 21 de novembre, se celebra una nova sessió del ple de Sant Cugat amb l'aprovació del pressupost municipal de 2017 com a gran protagonista. La sessió plenària començarà, com sempre, a les set de la tarda a l'ajuntament. A les 18.30 hores hi ha el torn perquè els santcugatencs exposin públicament les seves preocupacions, demandes o queixes. A partir del desembre, els plens començaran a les quatre de la tarda i el torn obert al públic serà a les vuit del vespre.

En el ple d'aquest dilluns hi ha dues mocions que seran institucionals, és a dir, que comptaran amb el suport de totes les formacions polítiques. Una d'elles, sorgida de Convergència, és la proposta per ampliar els espai on puguin entrar els gossos, començant per l'ajuntament de Sant Cugat. Relacionat amb aquest món, ERC-MES, amb el suport de convergents i ICV-EUiA, reclamaran la rebaixa de l'IVA dels veterinaris al 10%, enlloc del 21% actual.

L'altra moció institucional, impulsada pel PP, reclamarà que Sant Cugat participi en la Setmana Europea de l’Esport. A més, coincidint que el 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, es donarà compta d'una declaració de la junta de portaveus en suport a aquesta reivindicació.

Com a punts importants, destaquen l'aprovació inicial dels pressupostos municipals del 2017, pactats entre Convergència i ERC-MES. A més, es faran públiques les conclusions de la comissió especial que ha investigat els processos d'adjudicacions de les promocions públiques d'habitatge a la plaça de Rabassaires i a la Guinardera, que estan sota la lupa de la justícia en el conegut cas Teyco.

Barris, venta il·legal i Policia Nacional

Després de diversos plens amb la situació de l'Hospital General com a protagonista, en aquesta sessió la sanitat no hi faltarà. Concretament, el PSC demanarà la creació d’una taula de treball per a la unitat d’acció política respecte al model i a les necessitats sanitàries del municipi.

Els barris de Sant Cugat també tindran el seu protagonisme durant el ple. La CUP-PC i ICV-EUiA reclamaran la instal·lació d'un ascensor a l'estació de la Floresta, a l'andana en direcció a Barcelona, per tal de solventar els problemes d'accessbilitat. Per la seva banda, PP i C's posaran damunt la taula la necessitat de construir un pàrquing pel CAP de Can Mates.

La venda il·legal al carrer, o top manta, també sortirà a debat amb una proposta de Convergència en contra d'aquesta pràctica i que compta amb el suport de Ciutadans i PP.

Ciutadans i PP reclamaran a l'Ajuntament que cedeixi un local més gran a la Policia Nacional i la formació taronja també demanarà la redacció d'un pla per controlar les subvencions que atorga el consistori santcugatenc.

Universitats i oci

ERC-MES, Convergència i ICV-EUiA també presentaran una moció de lluita contra la sida i per fer front a l’estigma i la discriminació relacionats a l’epidèmia del VIH. Per la seva banda, ICV-EUiA i ERC-MES, en nom de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya i la Plataforma Stop Comptadors, reclamaran a Endesa que aturi la instal·lació de comptadors telegestionables.

Per la seva banda, el regidor no adscrit, Dimitri Defranc, per a la promoció de l’oci segur a Sant Cugat.

Finalment, el PSC demanarà l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Cugat al manifest conjunt de les universitats catalanes per reclamar millores de finançament i una rebaixa de les matrícules.

Urbanisme

Les qüestions d'urbanisme, que el TOT anirà explicant detalladament durant els pròxims dies, són també importants en aquest ple. Entre altres, s'aprova la modificació puntual de l’Estudi de Detall a la finca propietat de Boehringer Ingelheim. Es tracta d'una actuació necessària per donar resposta a la voluntat d'ampliació de la farmacèutica, que vol créixer a Sant Cugat. Una actuació que no s'ha pogut fer fins ara, quan ha acabat el procés administratiu al voltant de la reparcel·lació de Can Mates, amb una sentència en contra de l'Ajuntament, que va haver de pagar una indemnització milionària.

També es farà l’aprovació provisional de la Modificació puntual del Pla General Metropolità a l’àmbit del Teatre La Unió, que permetrà començar les obres del nou projecte de La Unió durant el primer semestre de 2017.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem