Banderes, medalles d'honor i el barri del Monestir, al Ple municipal

La sessió plenària comença a les quatre de la tarda i a les vuit del vespre hi ha el torn obert a la ciutadania

La polèmica per les banderes i els símbols tindrà un nou capítol durant el ple municipal de Sant Cugat, que se celebra aquest dilluns, 20 de novembre, a partir de les quatre de la tarda. El Partit Popular i Ciutadans, que han denunciat la retirada de les banderes (espanyola, catalana, europea i santcugatenca) de l'ajuntament, presenten una moció "per a la dignitat i presència dels símbols nacionals" a Sant Cugat.

Com sempre, a partir de les vuit del vespre hi ha el torn obert a la ciutadania, on els santcugatencs poden dirigir als representants polítics les seves preocupacions i demandes.

La suspensió del pacte de govern entre PDeCAT-Demòcrates i PSC també tindrà protagonisme durant el ple, ja que es donarà compte del decret d'alcaldia que ha de modificar el cartipàs municipal per la sortida del socialista Pere Soler del govern santcugatenc.

D'altra banda, el Ple debatrà sobre la proposta d’aprovació del Pla Estratègic del barri Monestir-Sant Francesc, que algunes formacions polítiques han denunciat que està aturat. A més, es posarà damunt la taula la concessió de la Medalla d’Honor de Sant Cugat a l’entitat centenària Junior F.C.

El Ple també mostrarà el seu suport al Manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb una declaració institucional.

Propostes dels partits

Els grups municipals d’ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates, PSC, CUP-PC, Cs i ERC-MES presenten una moció, nascuda dels ecosocialistes, per crear una estratègia antirumors i per la convivència social i cultural a Sant Cugat.

La qüestió nacional no faltarà a la sessió plenària i ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates i CUP-PC poretn una moció per exigir la llibertat per a les preses i els presos polítics.

Així mateix, PDeCAT-Demòcrates i PSC presenten un text en defensa del sistema educatiu català i "per fer de l’educació una eina fonamental per a la construcció d’una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament pròspera".

Finalment, Ciutadans presenta una moció "per a la millora del Barri de Volpelleres".
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem