Cs i PP es queden sols al ple parlant de la seva visió del nou tribut metropolità

S'ha rebutjat la moció que presentaven al respecte per "repetir el que ja es va aprovar"

El ple municipal de Sant Cugat del Vallès ha rebutjat la moció presentada per Ciutadans i PP per reclamar que l'Ajuntament estudiï formules per a mitigar l'impacte del cost associat a la integració en el nou sistema tarifari de transport de l'AMB que afecta el municipi. Una moció que la resta de formacions polítiques han coincidit a subratllar que era "repetitiva" respecte de la que el ple va aprovar al mes de novembre a proposta d'ERC-MES.

Una proposta, defensada per Sergio Blázquez, apuntant que els acords perseguien "mitigar els efectes de l'impost, i negociar amb l'AMB descomptes", criticant que s'hagi "decidit entrar en aquest sistema tarifari sense tenir en compte les conseqüències", i acusant l'equip de govern de "no prendre's la qüestió seriosament", creant "una cortina de fum perquè la ciutadania de Sant Cugat s'oblidi del tema fins a les eleccions municipals". D'aquesta manera, la moció proposava instar l'Ajuntament a què, mentre no es resolgui el contenciós administratiu plantejat, busqui la fórmula per reduir l'impacte d'aquest impost metropolità als ciutadans als quals afectarà, així com negociar amb l'AMB per incorporar en aquest canvi tarifari l'adquisició de totes les bonificacions que comporta, i que es realitzin les gestions oportunes perquè tots els ciutadans tinguin els mateixos avantatges de tarifació social. Una moció que ha estat rebutjada pel ple en comptar únicament amb els vots favorables de Cs, PP, i el regidor no adscrit Dimitri Defranc.

Álvaro Benejam, també com a proposant de la moció, ha subratllat que "pensem que l'acord a què s'ha arribat pot beneficiar molts santcugatencs, però no pot anar en detriment de bona part de la ciutadania", mostrant la seva disconformitat en el fet que "determinats títols quedin fora de l'acord", fent referència a la Targeta Rosa o la T-16. D'aquesta manera, ha apuntat que votar en contra de la proposta de Ciutadans i PP, tal com havien anunciat prèviament les diferents formacions, és "negar-se a les peticions de la ciutadania és governar d'esquena als nostres conciutadans".

El regidor no adscrit Xavier Cortés ha insistit a deixar "sobre la taula" la proposta per "buscar consens", mentre que Pere Soler (PSC) ha estat el primer a apuntar que "la moció proposa coses que ja s'estan fent". "Alguns partits no saben que és la negociació, i el consens, però sí atiar la ciutadania".

També Roser Casamitjana (ICV-EUiA) ha recordat la moció aprovada ara fa tres mesos al respecte (amb el suport de totes les formacions polítiques excepte Ciutadans). D'aquesta manera ha lamentat que "Ciutadans s'està aprofitant de la desinformació que hi ha sobre aquest tema", assegurant que el seu és un "discurs pervers".

Èric Gómez, per la seva banda, també ha recordat que part de les propostes fetes per Ciutadans són les que ERC-MES va proposar al plenari del mes de novembre, sent "aprovades com a mesures concretes". "El que fan és copiar malament una cosa que ja va aprovar aquest plenari", ha dit. Lurdes Llorente (CUP-PC) s'ha expressat en el mateix sentit, destacant que "si no hi ha res de nou, em sembla una moció supèrflua".

Per part de l'equip de Govern, Carles Brugarolas ha subratllat que "és una moció plena d'imprecisions", recordant que "els acords que plantegen ja estan aprovats, i van més lluny". D'aquesta manera, ha dit que "és una moció que et diu que facis el que estàs fent, però menys", recordant que ja s'estan fent els passos apropiats per "corregir una ordenança que està mal feta". "Aquest ajuntament està més avançat del que proposen vostès", ha subratllat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem