Sant Cugat reclamarà a la Generalitat millores pel Parc de Bombers

El consistori ha aprovat en el ple municipal del mes de febrer una moció per donar suport al cos de bombers del Parc de Bombers Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal i reclamar millores a la Generalitat

Sant Cugat reclamarà a la Generalitat de Catalunya que doti de més recursos el Parc de Bombers Sant Cugat-Rubí-Castellbisbal, i mostra el seu suport al cos de bombers, després d'aprovar una moció institucional en el ple municipal del mes de febrer. En aquest sentit, l'Ajuntament traslladarà aquesta petició al govern català, tenint en compte la situació del parc i les queixes dels membres del cos.

Més info: El Parc de Bombers Rubí - Sant Cugat, sota mínims d'efectius i en "precarietat"

Pere Soler, portaveu del PSC, ha assenyalat que "fa temps que la situació del Parc de Bombers és greu i que no hi ha recursos suficients per fer front a tots els serveis". "Volem donar suport a la plantilla del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya", ha afegit. "La situació és molt precària i hem d'empènyer entre tots", ha sentenciat Soler. En la mateixa línia ha seguit el discurs del regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez: "Hem pogut copsar in situ, i sentir de primera mà, les condicions de precarietat del Parc de Bombers", ha dit el portaveu dels verds. "No podem abusar més de la professionalitat dels treballadors públics", ha afegit Gutiérrez.

ERC-MES també hi ha dit la seva, a través de Mireia Ingla: "Els Bombers ens han explicat que en moments concrets, necessiten el suport d'altres Parcs de Bombers, per manca de recursos", ha explicat la regidora. "És important destacar la manca de recursos materials i humans, que posa en risc la seguretat i la integritat física de la ciutadania i la dels mateixos bombers", ha afegit. Núria Gibert, de la CUP-PC, ha assenyalat que "és una moció compartida, per la seva importància". "Em va impressionar veure que només hi hagi 4 persones vetllen per la nostra seguretat en una àrea que abraça Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal", ha explicat també, abans de "denunciar la situació que pateixen els bombers". Gibert ha recalcat també que "cal pensar en un model més segur".

Cristina Paraira, del PDeCAT-Demòcrates, ha afirmat que des del primer moment van "veure que la situació en la qual es trobaven els bombers, calia un compromès per part de tots". "Hem demanat un informe als Bombers per veure quins serveis fan i hem pogut copsar que es tracta d'una activitat molt gran, amb un volum molt gran", ha dit Paraira, que, a més, ha explicat que "el Govern de la Generalitat està elaborant el Pla Estratègic que contempla un desplegament de recursos que es necessiten per posar al dia els Parcs de Bombers".

El regidor del PP, Álvaro Benejam, ha denunciat "la deixadesa durant els últims anys". "La situació del cos de Bombers és desesperada", ha afegit. Cs també ha votat favorablement a aquesta moció, però s'ha queixat que hi ha informació que no ha arribat al grup municipal, a través d'Aldo Ciprián: "Votarem a favor la moció, però no l'hem volgut fer institucional d'entrada perquè volíem denunciar aquesta manca d'informació", ha afirmat. De totes maneres, igual que el PP, també ha denunciat el tracte que ha fet la Generalitat sobre la problemàtica, afirmant que ha existit una deixadesa.

Discussió Cs

Soler ha respost a les queixes de Cs: "Embarcar-nos en discussions que no siguin donar suport als Bombers ens fa un flac favor a tots", ha dit. "L'important és que la situació del cos de Bombers ha de millorar", ha afegit. Gutiérrez, d'ICV-EUiA, també ha volgut contestar a les queixes de PP i Cs: "Estem farts que utilitzin la seguretat com a arma llançadora. Vostès han tingut les mateixes oportunitats de signar aquesta moció, i en tots els casos, l'excusa ha estat que ho havien de consultar amb el grup parlamentari", ha dit el regidor dels verds a Cs. En la mateixa línia ha girat la resposta de Mireia Ingla: "Se'ls ha vist el llautó, perquè ho podrien haver mirat, es podrien haver informat, i no ho han volgut fer perquè els agrada l'espectacle. Volen crispar", ha afirmat Ingla referint-se a Cs.

També els ha volgut respondre Núria Gibert: "Ens retreuen que hàgim fet feina? Què s'han pensat? Ens fan perdre el temps", ha dirigit Gibert a Cs. Paraira també s'ha sumat a les crítiques a la intervenció de Cs i del PP: "Som els primers que ens hem posat al cantó dels Bombers, hem estat proactius perquè creiem que és el que ens toca per defensar la nostra ciutat", ha dit la regidora del PDeCAT.

La moció.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem