Sant Cugat mostra el seu suport a la celebració del Centenari de La Floresta

El Ple Municipal aprovava per unanimitat mostrar el suport als actes de commemoració de l'efemèride

Sant Cugat del Vallès ha mostrat el seu suport a la celebració del Centenari de La Floresta aprovant, per unanimitat al ple municipal del mes de febrer, la moció en aquest sentit presentada per ERC-MES, ICV-EUiA, Cs i PP. Una moció que tenia per objectiu mostrar la satisfacció per la iniciativa de celebració del Centenari de la creació de La Floresta, així com fer un reconeixement a l'Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta per la tasca realitzada i també al conjunt d'associacions i entitats del barri, especialment a la "Comissió de Patrimoni i Memòria del Consell de Barri" per la feina que realitzen en aquest esdeveniment. Igualment, suposava el compromís d'esmerçar tot el suport necessari des d'aquest Ajuntament per fer que els actes de celebració del Centenari de La Floresta tinguin el nivell de qualitat que es mereixen.

La moció la presentava Mireia Ingla (ERC-MES), defensant que l'objectiu és "reconèixer i donar suport al centenari de la Floresta", destacant que no solament es tracta d'un reconeixement a l'efemèride, "sinó a tota la trajectòria aquests cent anys". Roser Casamitjana (ICV-EUiA) desitjava "tot l'èxit del món a la Comissió del Centenari", igual que Sergio Blázquez (Cs) defensava la "personalitat pròpia del barri", felicitant els seus veïns i associacions.

Àlvaro Benejam (PP) encoratjava "les entitats i els ciutadans pel barri perquè continuen amb aquesta tasca de dinamització del barri", mentre que Xavier Cortés també volia deixar constància "de la bona predisposició al diàleg per part de les persones que van liderar l'associació de veïns del barri". Pere Soler (PSC), per la seva banda, mostrava el suport a la moció, tot i considerar que "no és amb una moció com s'ha de fer el reconeixement", destacant que cal posar recursos o crear la comissió, entre altres.

Per part de la CUP-PC, Núria Gibert, presidenta del Consell de Barri de la Floresta, anunciava el vot positiu a la moció, tot i no haver-se sumat a aquesta, "perquè entenem que la moció té bona intenció". Gibert volia destacar que "la força avui dia és de centenars de veïns anònims que treballen de forma continuada des de fa dos anys en la Comissió Memòria, que fa una recerca de la història del mateix barri, que és al·lucinant", i afegia que no s'havien sumat a la moció pel fet de no haver-ho comunicat a la Comissió. "Creiem que és una qüestió de deferència", afegia.

Finalment, Sílvia Solanellas (PDeCAT-Demòcrates), destacava que "fa gairebé dos anys que treballem colze a colze amb la Floresta per la celebració del centenari", destacant la feina feta per la comissió proposants activitats, i la seva tasca de recuperació de la memòria.

La moció s'aprovava per unanimitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem