Seguretat, terrasses i més al torn de participació ciutadana del ple

Diferents veïns i veïnes han intervingut durant la sessió plenària del mes de febrer a Sant Cugat

La seguretat a Sant Cugat del Vallès, la normativa de terrasses, o la torre d'alta tensió que existeix a Mira-sol han estat alguns dels temes plantejats pels veïns i veïnes durant el torn de participació ciutadana corresponent al ple municipal del mes de febrer a la ciutat, celebrat aquest dilluns, dia 18.

La Sra. Palacios ha demanat novament quan estarà elaborada la nova normativa de terrasses a la ciutat, alhora que demanava que es vigili l'espai que ocupen algunes d'aquestes terrasses actualment a la via pública per garantir que es respecten els passos per a vianants. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà i Mobilitat, Cristina Paraira, ha respost que la nova normativa trigarà una mica més del que estava previst.

Susana Casta ha intervingut en nom de Gent per Sant Cugat i Valldoreix, així com en nom del Sr. Cernuda, que no ha pogut assistir, per demanar un ple extraordinari sobre seguretat al municipi, així com pel nombre real d'agents de la policia en actiu a la ciutat. Paraira ha insistit en el fet que "la seguretat ens preocupa moltíssim" i destacant que "les solucions no són efectives d'un dia per a l'altra", argumentant que s'estan portant a terme diferents mesures en aquest sentit. "S'ha posat en marxa una nova manera de coordinant que a poc a poc van donant fruits, i ho dic amb boca petita, però sí que sembla que hi ha una tendència a la disminució dels robatoris", ha subratllat.

una de les intervencions, la de la Sra. Casta, durant el ple. FOTO: Bernat Millet

una de les intervencions, la de la Sra. Casta, durant el ple. FOTO: Bernat Millet

Casta també ha demanat pels terminis del soterrament de la línia d'alta tensió i l'eliminació de la torre encara present a Mira-sol. El tinent d'alcalde de Territori, Medi Ambient i Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha respost que "s'han fet molts passos" que s'informen al Consell de Barri de Mira-sol, anunciant que l'1 de març hi ha prevista reunió amb responsables d'Endesa i de l'Ajuntament de Rubí per la distribució dels costos. En la mateixa línia, ha informat dels passos que s'estan seguint per a la instal·lació de pantalles acústiques per reduir l'impacte sonor que provoca el pas de l'AP-7 pel barri santcugatenc de Mira-sol, a petició de dos veïns afectats.

Entre altres intervencions, s'ha demanat pel suport de la ciutat als negocis que ofereixen propostes d'oci nocturn a la ciutat, així com la petició d'una veïna de l'avinguda Ragull per afectacions que uns treballs a la via pública provoquen al seu domicili. Iolanda Rodríguez ha tornat a exposar els problemes d'habitatge a la ciutat, entre altres aspectes, i la senyora Quadras ha agraït el suport a la celebració del centenari de la Floresta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem