El Ple Municipal aprova aplicar mesures per millorar el Centre Obert

La moció s'ha aprovat per unanimitat, després s'hagin acceptat diferents esmenes del PDeCAT

El ple municipal ha aprovat, per unanimitat, una moció presentada per la CUP-PC per aplicar diferents millores en l'espai del Centre Obert de Sant Cugat, després que s'hagin acceptat diferents esmenes del PDeCAT a la moció. En aquest sentit, la moció original preveia que el consistori incrementi la partida d'inverssió necessària per arreglar les "deficiències estructurals" del Centre Obert, a més de buscar un lloc "més idoni" per a les activitats que es realitzen en el centre i internalitzar el servei de Centre Obert i subrogar-ne els treballadors i treballadores.

La CUP-PC, en contra de les esmenes

Núria Gibert, de la CUP-PC, ha argumentat perquè la CUP-PC ha descartat les esmenes del PDeCAT en la moció: "Hi ha una feina mal feta des de fa 10 anys. No veiem cap excusa tècnica perquè un espai públic no tingui lavabos accessibles", ha afirmat Gibert. "Plategem que el servei ha de ser internalitzat perquè l'Ajuntament ha de tenir dins de la seva cartera l'espai de Centre Obert", ha explicat la portaveu de la CUP-PC. "El servei és primordial perquè nens i nenes amb risc d'exclusió social tinguin una oportunitat", ha afegit també.

El PDeCAT les argumenta

Susanna Pellicer ha explicat les esmenes del PDeCAT: "Ara per ara, espais al centre del municipi no en tenim. Per tant, mentrestant el que podem fer és millorar l'espai. Ja hem fet una inversió de 30.000 euros per fer-ho", ha argumentat. "No estem d'acord en el fet que el més important és municipalitzar el servei o no, sinó veure els resultats", ha afegit la regidora. "Es pot millorar, però les esmenes volien treure la part més dramàtica de la moció, perquè creiem que ja s'estan fent coses. No hi ha hagut desídia", ha sentenciat Pellicer.

ICV-EUiA i ERC-MES demanen el vot dels punts i les esmenes per separat

ICV-EUiA ha votat a favor de la moció, sense donar suport a les esmenes: "És necessari per a la ciutat", ha dit. En el mateix to ha girat el discurs d'ERC-MES, i Ferran Villaseñor ha argumentat que "les mesures que proposa la CUP-PC són necessàries". A més també ha assenyalat que estaven en contra de les esmenes, i ha proposat una votació dels punts de la moció per separat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem