El santcugatenc Raül Romeva accepta el 155 per demanar l'alliberament

Romeva, Mundó i Bassa se sumen a l'estratègia de Turull, Rull, Forn i Junqueras

El conseller santcugatenc Raül Romeva, i els també consellers Dolors Bassa i Carles Mundó també han volgut seguir l'estratègia dels altres consellers i han decidit acceptar l'article 155 de la Constitució espanyola per demanar el seu alliberament.

Se sumen, d'aquesta manera, a l'estratègia de Junqueras, Turll, Rull i Forn. De fet, aquest dimarts, 21 de novembre, els advocats del vicepresident de la Generalitat han afirmat que quan es va presentar a declarar a l'Audiència Nacional espanyola ho va fer en qualitat d'exmembre del Govern de Puigdemont. I això seria una mostra que Junqueras no es va oposar en cap moment a l'aplicació de l'article 155. Com a argument, els lletrats també han recordat que després de l'anunci de l'aplicació del 155 per part de Mariano Rajoy no hi ha hagut cap Consell Executiu ni s'ha adoptar cap acord com a Govern.

En el recurs d'apel·lació davant l'Audiència Nacional del conseller Joaquim Forn, els seus advocats argumenten que "va assumir la nova situació jurídica i va cessar en l'exercici de la seva funció pública sense escarafalls ni crides a la desobediència" després que el govern espanyol anunciés les mesures derivades de l'aplicació del 155.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem