La CUP comença la campanya pel 'sí' parlant d'educació pública a Sant Cugat

La formació farà 40 actes temàtics arreu del territori amb l'objectiu de convèncer als indecisos

Sota el lema 'Viure vol dir prendre partit', la CUP ha començat la campanya pel 'sí' al referèndum de l'1 d'octubre amb un acte a Sant Cugat centrat en l'educació pública, aquest dijous, 6 de juliol. 

Un primer acte que ha servit per "reivindicar un sistema educatiu amb una nova mirada", tal com destacava Laura Alegre, membre de la CUP Sant Cugat i directora d'un institut de Rubí. Alegre, ha recordat que "estem en contra del concert econòmic, ens treu recursos".

Precisament, parlant de recursos, Alegre ha afegit que "el nostre sistema actual està patint les conseqüències de més de 10 anys de retallades. Actualment tenim aules massificades, centres massificats manca de recursos, cursos bolet, centres en construcció, alumnat amb moltes diversitats sense recursos per a ser atesos". 


Per això mateix, Alegre ha acabat la seva intervenció reivindicant "una escola catalana, pública, universal i inclusiva i que garanteixi l'equitat i la igualtat per tothom. Si volem formar alumnes crítics, lliures, responsables i que construeixin un món millor, és feina de tots. Per la nova república que volem, hem de definir clarament quina funció ha de tenir l'escola". 

Per la seva banda, Carles Riera, Diputat de la CUP-CC a la Comissió d'Ensenyament, ha destacat que "l'escola pública és una eina fonamental per a la transformació del nostre país i per al futur de la nostra república. L'educació pública és un pilar bàsic de la construcció del nostre país. Hem de trencar amb el règim del 78, amb l'estat espanyol i amb l'autonomisme perquè són dos pilars que sustenten aquest sistema escolar que serveix per a reproduir les diferències de classe".


Tal com ha apuntat Riera, "avui trencar amb això vol dir referèndum sí o sí l'1 d'octubre. Vol dir guanyar-lo i vol dir proclamar la independència i la república catalana, i amb ella l'escola republicana, la nostra nova escola lliure per a tothom".

El diputat Carles Riera durant el seu discurs FOTO: Artur Ribera

Riera ha aprofitat el seu discurs per adreçar-se a l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i demanar-li que "digui de part nostra, a la gent del seu partit que tothom que no vulgui arribar fins a les darreres conseqüències amb el referèndum i amb l'aplicació del seu resultat, que faci, ara mateix, un pas al costat". El diputat també s'ha adreçat als Comuns per dir-los que "han de prendre consciència que són un dels principals aliats de l'estat espanyol a Catalunya per tal de frenar el procés d'independència". 

Finalment, l'últim missatge que ha enviat Riera ha estat per la ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, a qui ha dit que "la nostra missió és que els drets col·lectius dels pobles i la democràcia vencin a qualsevol exèrcit". 

L'acte també ha comptat amb la presència de la regidora de la CUP-PC a Sant Cugat i portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Núria Gibert. La regidora ha recordat que "ni ells ni ningú són ningú per tutelar-nos. I qui s'hi vulgui sumar serà benvingut. Per sort en aquest país les classes populars s'han aixecat per dir-li a l'estat espanyol que no pot governar-nos més sense el nostre consentiment, no ho podem permetre. Per sort, les persones que formem aquest poble podem escollir al costat de què estem". 


Gibert ha destacat que "creiem i estem convençudes que aquests mesos que ara venen seran una oportunitat històrica perquè escrivim per fi, la nostra pròpia història. Passarem nosaltres, els que creiem que governar-se és el que ens toca, els que volem votar que sí, també els que volen votar que no. Els que ens deixarem la pell perquè aquesta oportunitat històrica sigui la clau d'una república per totes, no de l'1%, de totes. És un moment precís i preciós com tants d'altres", ha culminat Gibert.

El pròxim acte de la CUP serà al Prat de Llobregat el 13 de juliol, i serà sobre antiracisme.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem