La CUP-PC vol aturar la licitació del servei de l'aigua a Sant Cugat

"La comissió d'estudi sobre la remunicipalització ha sigut una estafa", denuncia la CUP-PC de Sant Cugat

La CUP-PC ha criticat que el govern de Sant Cugat té la intenció de fer una nova licitació del servei de la gestió de l'aigua per vuit anys més sense haver realitzat un debat públic ni tenint dades contrastades sobre la remunicipalització del servei. El 2015, el Ple Municipal va aprovar una moció per crear una comissió per estudiar la internalització del servei, concedit a Sorea fins al juny de 2019. Segons els cupaires, el govern mai s'ha cregut la remunicipalització i l'acusa de "desídia" en aquesta qüestió.

Més info: Sant Cugat estudiarà la possibilitat de municipalitzar la gestió de l'aigua

"Hi ha mala fe en licitar un servei tan important com el de l'aigua a tres mesos de les eleccions i que pot hipotecar els pròxims governs", ha denunciat Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC. És per això que la formació vol frenar aquesta licitació, prevista pel febrer, i presentarà una moció al ple municipal de desembre en aquest sentit. A més, no descarta emprendre accions legals i promoure mobilitzacions per aconseguir aturar una nova concessió. "Estem en un compte enrere", ha afegit Gibert, que sospita de la "pressa" amb què el govern vol aprovar ara la licitació.

"La comissió d'estudi sobre la remunicipalització ha sigut una estafa", ha afegit Gibert, assenyalant que no s'ha estudiat "en cap cas" la viabilitat de la internalització del servei i el seu cost. Segons la CUP, els informes tècnics de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i els encarregats pel govern de Sant Cugat tenen "contradiccions molt importants" pel que fa a la valoració de les inversions de Sorea i que fins que no es resolguin, no s'hauria de fer una nova licitació.

La petició de la CUP-PC

Segons la CUP-PC, el govern esgrimeix que fa una nova licitació de sis anys més dos de prorrogables per acabar de conèixer com funciona el servei de la gestió de l'aigua. "És inconcebible que una regidora que porta setze anys al càrrec tingui aquest desconeixement sobre un servei que capitaneja", afirma la portaveu cupaire.

Així, la seva proposta passa per encarregar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona un estudi sobre la viabilitat de la internalització del servei d’abastament d’aigua i no licitar ni elaborar els plecs de condicions fins que la Taula per l’estudi de la municipalització de l’aigua no tingui tota la informació esmentada, s’hagi fet el debat oportú i es pugui prendre una decisió raonada i argumentada.

Segons la CUP-PC, Sorea hauria de seguir donant el servei fins que no es prengués una decisió sense necessitat de prorrogar el contracte.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem