La Mirada, el pressupost i el carril bici de la carretera de Rubí, centren el ple

El ple municipal del mes de maig ha tingut fins a 8 punts d'urgència per part del govern

El ple municipal del mes de maig ha aprovat, entre altres, la licitació de les obres de l'escola la Mirada, per segona vegada.

Més info: Aprovada la nova licitació de La Mirada

A més, també ha donat llum verda a un nou conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament per costejar el cost del nou edifici.

En aquest ple han entrat fins a 8 punts d'urgència, és a dir, que no estaven previstos en l'ordre del dia de la sessió. Un d'ells, la modificació del pressupost ha estat molt criticat per l'oposició (Junts i Cs), ja que han explicat que havien rebut la documentació minuts abans de l'inici del ple, la qual cosa no els ha deixat mirar amb detall què és el que s'aprovava. ( Els dies vinents desglossarem quines són les inversions que preveu aquesta modificació del pressupost).

Un altre dels punts d'urgència ha estat relacionat amb les condicions laborals dels treballadors de l'Ajuntament i s'ha iniciat la tramitació de l'estabilització de places dels treballadors interins de l'Ajuntament. En aquest sentit, el ple també ha aprovat una plaça de direcció d'àmbit de Recursos Humans per tal de dirigir aquest procés. Dos punts que s'han aprovat per unanimitat.

El projecte del carril bici entre Sant Cugat i Rubí, que ha d'unir l'hipòdrom amb la ciutat veïna, passant per sota el pont de l'AP-7 també ha tirat endavant.

Més info: 1,7 milions d'euros pel carril bici a la carretera de Rubí

Aquest Ple municipal també ha tirat endavant 3 tres mocions institucionals. 

La primera ja es va presentar el ple passat de la mà de Junts per Sant Cugat i ara ha passat a ser institucional. i impulsa la preservació i millora del Parc Natural de Collserola: l’acord insta la Diputació de Barcelona, l’AMB i el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat “a donar suport al desenvolupament del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNAT)” i també reclama que aportin la part corresponent d’inversions i manteniment “per l’adequat desenvolupament del PEPNAT”.

Més info: Sant Cugat fa un pas endavant per la preservació de l'entorn de Collserola

D'altra banda, a instàncies de Ciutadans s'ha tirat endavant una moció institucional per sol·licitar la millora de les parades d'autobús urbà i interurbà del municipi: es reclama realitzar un informe sobre totes les parades actualment existents a la xarxa d'autobusos urbans i interurbans “identificant la carència existent en matèria de marquesines, estat o manteniment, equipaments d'il·luminació, panells informatius, entre d'altres” amb l'objectiu de plantejar les solucions “adequades, actualitzar i millorar el conjunt de parades d'autobusos”.

Més info: El Ple reconeix mancances en les parades d'autobús i acorda millorar-ne l'estat

La última moció institucional la va proposar Junts per avançar cap a la igualtat de les persones LGBTIQ+: el text inclou la declaració de Sant Cugat com a municipi defensor de la diversitat sexoafectiva i de gènere i s’adhereix a la commemoració que les entitats i institucions del nostre país i ciutat celebraran en motiu del 28 de juny, dia per l'alliberament o l’orgull de les persones LGTBIQ+. També es mostra el compromís de “treballar amb els col·lectius LGTBIQ+ de la ciutat per incloure un acte que vinculi el dia de l’orgull a la programació oficial de la Festa Major del municipi”.

Més info: L'Ajuntament vol visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ+ el dia de l'orgull

En aquest sentit també, la Junta de Portaveu ha aprovat donar suport a les reivindicacions de les Assocaicions de Defena Forestal de Catalunya. 

Més info: Sant Cugat dona suport a les reivindicacions de les ADF

En paral·lel s'han debatut dues mocions dels grups municipals. La primera de la mà del PSC ha estat aprovada amb l'acord per afavorir la pràctica esportiva i la participació en les competicions dels menors estrangers no acompanyats: s'ha aprovat amb els vots de tots els grups municipals excepte JuntsxSantCugat, que hi ha votat en contra. L'acord demana, entre altres accions, traslladar a la Generalitat de Catalunya i concretament a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) "que s'estableixi un tracte especial als infants i joves estrangers tutelats a l'hora d'establir i acreditar determinats requisits documentals, d'acord amb el fet que la funció de tutela del progenitor ha estat assumida per l'Administració". La segona era una proposta de Junts per Sant Cugat que s'ha quedat sobre la taula per tal de poder arribar a més consens. El text demanava mobilitat sostenible i de la reducció de l'impacte social, sanitari, ambiental i econòmic del col·lapse de l'AP-7.

Més info: Llum verda a usar el futbol com agent integrador pels menors estrangers no acompanyats

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem