Rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional en contra la llei d'igualtat

La moció l'han presentat conjuntament ERC-MES, Convergència, CUP-PC, ICV-EUiA i PSC

Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional que declara inconstitucional i nuls els preceptes de la Llei d'Igualtat efectiva entre homes i dones, aprovada el 21 de juliol del 2015 pel Parlament de Catalunya.

Així doncs, el ple municipal d'aquest dilluns 19 de desembre, ha acordat donar suport al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat en les iniciatives legislatives que permetin fer plenament aplicables i efectives les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional.

A més, s'ha aprovat participar en les accions que s'organitzin en rebuig de l'anul·lació de les lleis catalanes i a favor de la sobirania del Parlament.

Sant Cugat farà arribar aquests acords al govern espanyol, als grups parlamentaris, al Congrés dels Diputats, al Senat i al Parlament de Catalunya.

La moció ha comptat amb el suport dels partits que l'han presentat i del regidor no adscrit. El PP i Ciutadans han votat en contra.

En aquest cas la regidora d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha destacat que "ens referim, un cop més, a una llei que pretén preservar un dret universal com és el dret a la igualtat efectiva entre dones i homes. És una llei per fer un pas més cap a una societat més justa". 

Per la seva banda, la regidora de la CUP-PC, Núria Gibert, ha volgut destacar que "la desigualtat estructural que patim les dones ens situa en una posició de vulnerabilitat que s'ha de combatre des de tots els àmbits". 

La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, s'ha referit a la llei anul·lada pel Tribunal Constitucional per dir que "no era un caprici, tothom sap que la situació de les dones a Catalunya quan es va fer la llei era molt dolenta".

Dimitri Defranc, regidor no adscrit, s'ha referit a la Constitució com a "retrogada" i que per això cal plantejar "seriosament canviar-la". Paraules que no han agradat a Àlvaro Benejam, PP, que a més ha afegit que "es diu que quan el Tribunal Constitucional decideix en contra d'aquesta llei és per la llei de sexes. Però no és cert, és per un tema competencial".

En les mateixes línies han parlat des de Ciutadans. Múnia Fernández-Jordán ha recordat que "hem de respectar el marc jurídic en vigor". 

Mireu les imatges del Ple de desembre. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem