Sant Cugat s'oposa a la supressió dels jutjats de violència contra la dona de Rubí

L'Ajuntament reitera la necessitat que Sant Cugat compti amb jutjats propis

Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a la proposta de suprimir els jutjats de violència contra la dona de Rubí i el seu trasllat a Terrassa. El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat una moció per reivindicar la necessitat d'aquests jutjats a la ciutat veïna i alerta de les conseqüències de no disposar del servei.

Si es confirma la unificació d'aquests jutjats a la capital vallesana, les dones santcugatenques que denunciïn violència caldrà que es desplacin a Terrassa per qualsevol actuació judicial relacionada amb la seva denuncia i del possible procediment de família que s’iniciï posteriorment.

"Aquest proposta ens obre una situació de vulnerabilitat de les dones víctimes de violència de la nostra ciutat, ja que no es té en compte les conseqüències tant negatives que suposa per a les dones que decideixen fer el pas de denunciar", adverteix l'Ajuntament de Sant Cugat.

"És una dificultat més que pot desincentivar les dones a denunciar"

El text aprovat recorda que en una situació com l'actual, "on són assassinades desenes de dones cada any i on les denuncies per violència segueixen creixent, calen més recursos que mai per a la protecció i els serveis especialitzats, que no poden desaparèixer de la proximitat de les dones que més ho necessiten".

"No es té en compte que les denúncies són només la punta de l'iceberg. Moltes dones no denuncien i, si afegim la distància, és una dificultat més que pot desincentivar les dones a denunciar", argumentava la tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente.

Jutjats a Sant Cugat

A més, el Ple Municipal també ha reiterat la seva reivindicació de disposar d'uns jutjats propis a Sant Cugat. És una vella reivindicació que mai ha estat atesa per les administracions superiors.

Més info: Nova ofensiva per aconseguir jutjats propis

Sant Cugat torna a demanar que s’iniciïn els estudis per tal de reformar la Ley de Planta y Demarcación i dotar a la ciutat d’òrgans judicials propis per tal d’absorbir les demandes que corresponen a la nostra ciutat, que actualment es tramiten al jutjat de Rubí. El 60% dels tràmits dels jutjats rubinencs provenen de Sant Cugat. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem