Sant Cugat es mostra públicament en contra del Decret Digital

El Ple Municipal ha aprovat una moció presentada per Junts per Sant Cugat per tal de mostrar rebuig públic al Decret Digital

Sant Cugat rebutja públicament el Decret Digital aprovat pel Govern d'Espanya, després que el Ple Municipal hagi tirat endavant una moció presentada per Junts per Sant Cugat al respecte. La moció preveu instar als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats a presentar una proposta de llei per derogar el reial decret impulsat per Sánchez, a més d'instar a la Generalitat a demanar informes dels serveis jurídics per analitzar la possible inconstitucionalitat del Decret Digital. La moció s'ha aprovat amb els vots favorables d'ERC-MES, de la CUP i de Junts per Sant Cugat. Ciutadans i el PSC hi han votat en contra.

De fet, les forces sobiranistes han coincidit en el fet de definir com a element repressor aquest Decret Digital: "No és correcte que avui dia passi això a Europa", deia, per exemple, la regidora Cristina Paraira, de Junts per Sant Cugat, qui ha afegit que "Aquest decret permet que el Govern -no un jutge- pugui intervenir els mòbils de tots, accedir a les nostres dades, etc.". En la mateixa línia ha seguit l'argumentari d'ERC-MES: "Parlem d'una mena d'inquisició espanyola digital", ha afirmat Esther Madrona. Per la seva banda, Lourdes Llorente, de la CUP, ha assegurat que el reial decret "és una llei mordassa digital" i fa "continuar amb la repressió a Catalunya".

Ciutadans i PSC han votat en contra de la moció. El seu to, però, ha estat diferent. "Aquest decret respon, en part, al cop d'Estat que es va viure a Catalunya", ha dit Aldo Ciprian (Ciutadans). Mentrestant, Pere Soler, portaveu del PSC, ha apuntat que "El Decret el que fa és donar seguretat per a futurs atacs informàtics. Els estats es doten de mecanismes de control per garantir la seguretat dels seus ciutadans".

El Decret Digital

El Decret Digital preveu que es pugui tallar l'accés a internet en circumstàncies excepcionals sense la necessitat d'una ordre judicial. És a dir, que el mateix Govern espanyol podrà decidir en quin moment fer-ho. A més, a través del Decret, també es podrà intervenir diferents dispositius dels ciutadans, cada vegada que el Govern ho consideri necessari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem