3 mocions institucionals, 2 d'aprovades i 2 de rebutjades al ple

El ple municipal del mes de gener s'ha celebrat aquest dilluns, dia 27

El Ple Municipal de Sant Cugat del Vallès ha tirat endavant 3 mocions institucionals, n'ha aprovat dues més, i n'ha rebutjat dues de les presentades pels diferents partits polítics aquest dilluns, 27 de gener. Ho han fet en una sessió que ha durat dues hores i mitja.

D'aquesta manera, i de manera institucional, Sant Cugat s'ha oposat a la supressió dels jutjats de violència contra la dona de Rubí, i ha acordat tenir una comissió especial per supervisar les queixes dels ciutadans. Amb caràcter d'urgència s'ha acordat aprovar, per unanimitat, l'adhesió de Sant Cugat a la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí.

Més info: Sant Cugat s'oposa a la supressió dels jutjats de violència contra la dona de Rubí

Més info: Sant Cugat tindrà una comissió especial per supervisar les queixes dels ciutadans

Pel que fa a les mocions presentades pels diferents grups municipals, se n'han aprovat dues. La primera, la moció del grup municipal de Junts per Sant Cugat en contra del decret digital, que ha rebut els vots en contra del PSC i Cs. La segona, la moció de Junts per Sant Cugat perquè la gent gran pugui gaudir d'un nou casal al centre, però amb les esmenes de Junts per Sant Cugat. Així, Junts ha votat en contra, i Cs s'ha abstingut.

Més info: Sant Cugat es mostra públicament en contra del Decret Digital

Més info: Sant Cugat estudiarà la necessitat d'implementar un nou casal per a la Gent Gran

Finalment, s'han rebutjat dues de les mocions presentades. Els vots en contra de l'equip de Govern i de Cs han aturat la moció de Junts per Sant Cugat per posar en marxa una línia de bus nocturn. Igualment, s'ha rebutjat la moció presentada per Ciutadans de reprovació i dimissió de l'actual Síndic de Greuges en funcions, Rafael Ribó, amb totes les formacions representades al Ple en contra.

Més info: El Ple Municipal descarta implementar una línia de bus nocturn per a joves

Altres temes tractats

El Ple Municipal de Sant Cugat del Vallès ha mostrat el seu rebuig al projecte de macrocentre comercial projectat a Cerdanyola i que preveu un complex de 57.000 metres quadrats. L'impacte negatiu pel comerç santcugatenc i els afectes en la mobilitat de la zona són les principals objeccions.

Més info: Sant Cugat reclama canvis en el futur del macrocentre comercial de Cerdanyola

Igualment ha hagut d'aprovar de nou la normativa urbanística que permetrà a l'Ajuntament de Sant Cugat adquirir terrenys privats si els promotors no destinen el 30% de les noves construccions a habitatge protegit.

Més info: L'Ajuntament podrà adquirir terrenys privats si no es destina un 30% a habitatge protegit

A més, s'ha aprovat la creació del 6è Consell de Barri de Sant Cugat.

Més info: Aprovada la creació del 6è Consell de Barri de Sant Cugat

Audiència pública del ple municipal de gener de 2020. FOTO: Bernat Millet

Audiència pública del ple municipal de gener de 2020. FOTO: Bernat Millet

Audiència pública

Pel que fa a l'audiència pública del ple, han estat múltiples les intervencions de veïns i veïnes de Sant Cugat per plantejar les seves preguntes i inquietuds. una sessió que ha estat centrada en l'estat del camí que dona accés a l'Avenç, i el despreniment a l'avinguda de Pere Planes a la Floresta.

Més info: L'avinguda de Pere Planas i l'accés a l'Avenç, a l'audiència pública del ple

 

 
Comentaris

Destaquem