El Síndic de Sant Cugat considera que "el disbarat s'ha consumat"

El Síndic de Greuges de Sant Cugat ha respost a la sentència del Tribunal Suprem

El Síndic de Greuges de Sant Cugat del Vallès, Ramon Palacio, considera que amb la sentència del Tribunal Suprem "el disbarat s'ha consumat". "Per actes democràtics, tenim condemnes de desenes d'anys de presó, que se sumen i consumen la injustícia de la presó provisional", assenyala Palacio en un comunicat, afegint que "els fets pels quals se'ls condemna van ser la celebració d'actes democràtics, anunciats públicament i pacífics, amb milions de persones participants".

La decisió d'aquest dilluns, 14 d'octubre, per Palacio representa "el fracàs de la política, i potser el fracàs d'un Estat", apunta, "un Estat que ha actuat i està actuant de forma venjativa, des dels poders polítics i els judicials, amb abús de poder, fins als mitjans de comunicació, amb un relat distorsionat dels fets, que cerca crear odi en lloc de trobar punts d'encontre".

"Independentment de la ideologia de cadascú, els que hem viscut la dignitat de les reclamacions ciutadanes sentim ara impotència i tristesa. Per les persones i per les institucions, avui malmeses. El meu desig i la meva disposició a trobar aquests punts d'encontre", apunta.

Finalment, el Síndic ha volgut adreçar unes paraules al santcugatenc Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó. "Dignitat i força, Raül", l'encoratja.

Seguiu en directe la jornada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem