Cal Castillo no serà una granja escola

L'Ajuntament va expropiar els terrenys de l'antic nucli zoològic amb la intenció d'ubicar-hi una granja-escola

Els terrenys on hi havia ubicat el nucli zoològic de Cal Castillo no es transformaran finalment en una granja-escola, tal com havia anunciat l'Ajuntament de Sant Cugat. Tant un informe del Parc de Collserola com l'oposició dels veïns de Sol i Aire a aquest projecte han fet que, finalment, el consistori hagi desistit de construir aquest centre educatiu amb animals, tot i l'expropiació que va fer dels terrenys amb aquesta finalitat.

Segons el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, l'endemà de fer efectiva l'expropiació l'Ajuntament va enviar una carta al Consorci del Parc de Collserola perquè estudiés la viabilitat de la ubicació d'una granja-escola en aquests terrenys. La resposta però ha estat desfavorable: "No és possible fer-lo ni des del punt de vista urbanístic, ni des del punt de vista tècnic. A més, el veïnat de Sol i Aire no hi estava a favor", ha indicat el regidor.

Des que l'Ajuntament va expropiar els terrenys, els animals que hi havia a la finca de Cal Castillo han estat reubicats. Les daines i els emús van ser enviats a Guadalajara, i la resta d'animals de granja van ser cedits a llocs protegits a l'espera que poguésin habilitar la granja-escola i retornar-los.

El projecte de granja-escola segueix en peu

Malgrat que encara no està decidida una ubicació alternativa, l'Ajuntament vol tirar endavant aquest projecte perquè considera que hi ha gent interessada. "Sant Cugat té moltes possibilitats i jo crec que trobarem un espai per posar aquesta granja-escola".

Pel que fa als terrenys expropiats que ara són propietat de l'Ajuntament, Joan Puigdomènech assegura que els donaran una altra utilitat: "Encara no hem decidit quina, però segurament estarà relacionada amb els usos del Parc o pel veïnat. En qualsevol cas, la idea és que s'incrementi el valor dels terrenys".

Puigdomènech ha deixat clar també que tan si es feia com no l'actuació de la granja-escola calia expropiar aquests terrenys: "Ho havíem de fer de totes maneres. Teníem unes instal·lacions que havien entrat en cert declivi i era necessari. Vam prendre la millor decisió".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem