Comencen les obres per connectar el barri de Can Barata a la xarxa d'aigua

Els veïns i veïnes s'abasteixen a través d'un pou i d'un dipòsit que s'ha d'anar omplint amb camions cisterna

El barri de Can Barata, un dels més allunyats del nucli de Sant Cugat, estarà finalment connectat a la xarxa d'aigua. Després d'anys de reinvidicacions veïnals, ja han començat les obres per construir una canonada que uneixi aquest barri amb la xarxa d'aigua municipal. Fins ara, els veïns i veïnes s'abastien d'un pou i de camions cisterna que omplien un dipòsit regularment.

L'Ajuntament de Sant Cugat invertirà 775.000 euros en les obres, que aniran a càrrec de Sorea, empresa concessionària del servei d'aigua al municipi. L'Agència Catalana de l'Aigua subvenciona el projecte amb més de 200.000 euros. La previsió és que els treballs s'allarguin uns cinc mesos. El compromís inicial era que la connexió estigués enllestida el 2017.

El projecte preveu la construcció d'una canonada d'1,2 quilòmetres que unirà els dipòsits de Can Barata amb el sector de Vallsolana i que passarà per l'avinguda de la Generalitat, el camí de Can Marcet, el camí de Can Camps, el camí dels Monjos i el carrer del Maresme. Caldrà fer una nova acceleradora a Sant Joan per tal de propulsar l'aigua fins a Can Barata.

"Vella reivindicació"

Les obres de connexió de l'aigua duraran uns cinc mesos FOTO: TOT Sant Cugat

"És una reivindicació molt antiga del barri, estem molt contents", ha celebrat el president de l'Associació de Veïns de Can Barata, Joaquin Medina. També s'ha mostrat satisfeta la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que ha apuntat que "per fi" el barri estarà connectat a la xarxa d'aigua.

"El projecte era complexe, es van estudiar diferents solucions i finalment s'ha optat per connectar amb la xarxa d'aigua a Vallsolana", ha detallat Paraira.

El fet d'abastir-se a través d'un pou feia necessari que en èpoques d'estiu o més seques haguessin de venir camions cisterna a omplir el dipòsit. "A l'estiu cada dia veníen camions i passaven fins les dotze de la nit, n'havíem comptat fins a set en un dia", apunta Medina, que afirma que el fet que deixin de passar camions millorarà també la mobilitat a Can Barata.

A banda del pas de camions, els veïns també tenien problemes amb la pressió de l'aigua a les cases i en els hidrants pels incendis. "Una gran reivindicació era que els hidrants pels incendis no tenien pressió i era molt greu. En cas d'incendi, ara ho tenim millor resolt", destaca Medina. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem