Dos nois de Sant Cugat morts i un de Cerdanyola a l'allau del Perú

En l'accident van morir tres catalans els dos veïns de Sant Cugat i un veí de Cerdanyola, a més del guia de nacionalitat peruana

Dos dels excursionistes morts en l'allau al Perú són santcugatencs, segons ha pogut confirmar el TOT Sant Cugat. En l'accident van morir tres persones, els dos veïns de Sant Cugat i un veí de Cerdanyola, a més d'una persona de nacionalitat peruana, el guia de la ruta, Ruben Alba. L'accident es va produir durant el descens del cim de la muntanya dels Andes Nevado Mateo, ubicada a la província de Carhuaz, a la regió Áncash, i d'uns 5 mil metres d'altura. L'allau els va sorprendre després de coronar el cim, el passat diumenge 6 de gener.

Estudiants de l'Avenç

Els tres joves catalans morts tenen al voltant de 26 anys. Els dos nois santcugatencs, que havien estudiat a l'Avenç, són Adrià Sanjuan Perelló i Sergi Porteros Villar, mentre que la tercera víctima, Gerard Borrull Regal, era de Cerdanyola. Porteros havia jugat a l'handbol Sant Cugat.

Mitjans peruans indiquen que la desaparició es va denunciar diumenge, sis de gener, a dos quarts de sis de la tarda, després que un muntanyista que va sobreviure, va alertar que els seus companys d’expedició havien quedat sepultats per un despreniment de gel quan baixaven del Nevado Mateo. El grup estava format pels quatre muntanyencs catalans, tres dels quals van morir, i el guia peruà, que tenia dotze anys d'experiència. El supervivent, també de nacionalitat espanyola i amic de la resta, ha estat ingressat en una clínica.

Més info: Els presidents Sánchez i Torra mostren el seu condol amb els morts als Andes

El dispositiu de rescat va localitzar el guia encara amb vida, tot i que va morir poc després. L'allau, que va arrossegar els cossos uns 200 metres, es va produir al migdia del diumenge. L'accident es va produir quan un dels integrants de l'expedició va relliscar i, en anar lligats tots amb una corda, va arrossegar la resta de companys. Un equip de rescat d'alta muntanya està fent les tasques de recuperació dels cossos. També apunten a l’escalfament global com a causa del debilitament de la consistència dels glaciars.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem