Consternació a Sant Cugat pels joves morts al Perú

Dos nois santcugatencs, un de cerdanyolenc, i el seu guia peruà, perdien la vida per una allau a Nevado Mateo

Sant Cugat del Vallès mostrava el seu condol i suport a les famílies dels dos joves santcugatencs, el cerdanyolenc i el seu guia peruà, que van morir el diumenge, 6 de gener, en l'allau dels Andes, al Perú. Els joves havien coronat el cim de Nevado Mateo, ubicada a la província de Carhuaz, a la regió Áncash, i d'uns 5 mil metres d'altura. L'allau els va sorprendre de baixada.

Més info: Dos nois de Sant Cugat morts i un de Cerdanyola a l'allau del Perú

Va ser un quart jove, de Cerdanyola, qui va sobreviure a l'accident, qui va donar la veu d'alerta diumenge a les autoritats de la zona. El dispositiu de rescat va localitzar el guia encara amb vida, tot i que va morir poc després. També es van localitzar els cadàvers dels tres alpinistes catalans, les tasques de recuperació dels quals es van portar a terme durant la jornada de dilluns. Ja s'han iniciat els tràmits per a la repatriació dels cossos.

L'allau, que va arrossegar els cossos uns 200 metres, es va produir al migdia del diumenge. L'accident es va produir quan un dels integrants de l'expedició va relliscar i, en anar lligats tots amb una corda, va arrossegar la resta de companys. També apunten a l'escalfament global com a causa del debilitament de la consistència dels glacials.

Imatge d’arxiu de la Cordillera Blanca, serralada de la província de Huaraz, on hi ha el Nevado Mateo / GETTY

Imatge d’arxiu de la Cordillera Blanca, serralada de la província de Huaraz, on hi ha el Nevado Mateo / GETTY

A Sant Cugat del Vallès, com també a Cerdanyola, durant tota la jornada de dimarts, 8 de gener, s'han succeït les mostres de condol i de suport a les famílies de les víctimes. L'Ajuntament de Sant Cugat decretava un dia de dol per la mort dels dos muntanyistes santcugatencs, i les banderes onejaven a mig pal a l'edifici consistorial.

Més info: Record emotiu als morts santcugatencs de l'allau del Perú a l'ajuntament

De la mateixa manera, a migdia es guardaven cinc minuts de silenci a la plaça de la Vila, i l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, mostrava el seu condol a les famílies de les víctimes. Igualment, assenyalava que des de l'Ajuntament ja s'ha començat a treballar en l'acompanyament de les famílies: "Des de l'Ajuntament i també per part del Govern de Catalunya ja s'està fent aquest acompanyament pel que fa a tots els tràmits administratius que puguem agilitzar, i també, evidentment, en el necessari suport psicològic".

Els 5 minuts de silenci a l'Ajuntament. FOTO: Bernat Millet

Els 5 minuts de silenci a l'Ajuntament. FOTO: Bernat Millet

 

"Des de l'Ajuntament i també per part del Govern de Catalunya ja s'està fent aquest acompanyament pel que fa a tots els tràmits administratius que puguem agilitzar, i també, evidentment, en el necessari suport psicològic"

Els dos nois santcugatencs morts a l'Allau dels Andes, Adrià Sanjuan Perelló i Sergi Porteros Villar, eren exalumnes del Ramon Fuster i de l'Avenç. La Fundació Collserola, a la qual pertanyen els dos centres educatius, feia un comunicat en el qual mostrava el seu suport a les famílies dels joves.

Més info: Els morts al Perú, exalumnes del Ramon Fuster i l'Avenç

De la mateixa manera, Sergi Porteros havia estat jugador de l'Handbol Sant Cugat i del Club d'Handbol Valldoreix. Ambdós clubs han mostrat el seu condol públicament.

 Porteros el quart per la dreta i dalt amb ulleres de sol : FOTO Cedida Club Handbol Valldoreix

club handvol valldoreix

També ho han fet les diferents entitats culturals de les quals havia format part Porteros. Els Castellers de Sant Cugat, els Bastoners de Sant Cugat i l'Esbart Sant Cugat han fet arribar el seu record a les famílies de les víctimes. D'altra banda, el President de la Generalitat, Quim Torra, i el President del Govern espanyol, Pedro Sánchez, també mostraven el seu condol.

Més info: Els presidents Sánchez i Torra mostren el seu condol amb els morts als Andes

Més informació
 
Comentaris

Destaquem