El Ple demana la creació d'una nova llei reguladora pel dret a l'habitatge

El projecte inclou, entre d'altres, que s'habilitin lloguers dignes, habitatges garantits i subministraments bàsics

Sant Cugat demanarà una nova llei del dret a l'habitatge que faciliti el seu accés. La proposta que ve avalada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) recull que s'habilitin mesures com les d'un lloguer digne, habitatge garantit, subministraments bàsics, la dació en pagament retroactiu i la condonació del deute, l'eliminació automàtica de les clàusules abusives, la declaració de l'habitatge habitual com a bé inembargable i la creació d'un observatori de l'habitatge. El text de ple s'ha aprovat a la sessió plenària d'aquest dilluns, 19 d'octubre, ha estat defensada per la CUP-PC i ha rebut el suport de CiU, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC, mentre que C's i el PP s'han abstingut. 

La moció apunta la problemàtica en l'actual context de crisi econòmica que ha provocat que les famílies que no han pogut afrontar les quotes de les seves hipoteques o de lloguer, s'hagin quedat sense casa i en aquesta direcció recomana la creació d'una solució de caràcter general. La moció apunta que el lloguer social s'hauria d'estendre a persones deutores de bona fe i aquells col·lectius en situació de vulnerabilitat i habilitar una línia d'ajudes per evitar el desnonament.



Entre aquestes mesures s'aposta per evitar els talls en els subministraments de les persones en situació d'exclusió social, de manera que la liquidació d'aquests serveis quedi lligada a la capacitat adquisitiva de la unitat familiar i que el deute sigui assumit per les empreses subministradores.

Mireu les millors imatges del Ple Municipal d'aquest mes d'octubre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem