Evitar estafes i furts al carrer, objectiu de la campanya conjunta de Mossos i Local

Des de principis de desembre i fins a l'inici de les rebaixes, els dos cossos de seguretat fan controls conjunts als eixos comercials de la ciutat

Augmentar la seguretat als eixos comercials de la ciutat, evitant furts i també´estafes pel carrer, és el principal objectiu de l'Operació Grèvol, una iniciativa conjunta del cos de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Sant Cugat que es posa en marxa cada any durant tota a la campanya de Nadal. Enguany la vigilància especial s'estén des del primer cap de setmana de desembre, coincidint amb el pont de la Constitució i de la Puríssima, i fins al primer cap de setmana de gener, quan comencen les rebaixes.

L'inspector en Cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ha explicat que "la presència de policia dissuadeix molt". Escarre´també ha explicat que els delinqüents que actuen en aquestes zones solen ser carteristes i també altres que es dediquen a fer estafes. En el cas de les estafes, Escarré ha recordat que els ciutadans han de defugir de totes aquelles ofertes que un desconegut pot fer als ciutadans al carrer i que sonin a fer "diner fàcil" o que "siguin obtenir un lucre de manera ràpida, tot i que la casuística pot ser molt diversa". D'altra banda, el cap de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos d'Esquadra a Rubí, Jesús Requena, ha explicat que les estafes solen estar relacionades amb el comerç electrònic.

Més hores de vigilància

Durant aquestes dates, s'augmenten les hores que treballen els agents. Així. hi ha una presència fixa de 4 agents a l’eix comercial del centre de manera ininterrompuda, des de les 9h fins a les 21h, tots els dies que els comerços estiguin oberts, inclosos diumenges i festius. Aquesta presència policial també es farà amb una parella de policies al Centre Comercial Sant Cugat i també a les zones comercials dels barris de Mira-sol i La Floresta i de l’EMD de Valldoreix.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem