L'Ajuntament recorda a La Xesca la prohibició de realitzar activitats públiques

El consistori santcugatenc ha respost a les acusacions de "boicotejar-los" per part dels membres del Casal

L'Ajuntament de Sant Cugat ha emès un comunicat en resposta a les acusacions del Casal de Joves La Xesca de boicotejar la trobada amb estudiants d'arquitectura que s'havia de celebrar aquest cap de setmana al local ocupat de l'avinguda de Cerdanyola.

El consistori ha fet constar que "l'Ajuntament ha remès a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSAV) el decret de prohibició de qualsevol activitat en l'edifici davant les deficiències estructurals en la solidesa de l'immoble". En la mateixa línia, recorden que "el decret es va aprovar i és vigent des del 30 d'agost del 2016" i que aquest prohibeix realitzar qualsevol esdeveniment amb afluència de públic".

Igualment, afirmen que "la decisió ha estat presa lliurement per l'ETSAV", i que "l'immoble ocupat té patologies estructurals que poden afectar la seva solidesa. El consistori té l'obligació legal de garantir la seguretat i adverteix "els ocupants de la situació de risc potencial per a la seva salut i integritat física".

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha pronunciat al respecte recordant que "és un espai sense llicència d'activitats, i que té una prohibició de dur a terme activitats de pública concurrència. Entenc que el que s'aplica és el sentit comú, que és que qualsevol organisme oficial no hi dugui a terme cap activitat oficial".

Pel que fa a l'acusació de boicot, Conesa ha dit que "no es pot boicotejar el que no és legal; es parla de boicot, nosaltres parlem de defensar la legalitat". En aquest sentit, ha manifestat que "no entenc a què respon l'acusació. Entenc que ells s'han de situar en l'espai en què estan, il·legal, sense llicència d'activitats, i han d'entendre que això comporta que els organismes oficials apliquin el sentit comú".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem