La Xesca acusa l'ajuntament de boicotejar-los una trobada d'estudiants d'arquitectura

L'organització ho ha denunciat amb un comunicat a Twitter

El Casal de Joves La Xesca acusa l'Ajuntament de Sant Cugat i el govern de la ciutat de boicotejar la trobada amb estudiants d'arquitectura que s'havia de celebrar aquest cap de setmana al local ocupat de l'avinguda de Cerdanyola. Els membres del Casal així ho han denunciat mitjançant el seu perfil de Twitter.

"Des del Casal de Joves La Xesca ens preparàvem per rebre la visita d'un grup d'estudiants d'arquitectura de l'ETSAV i els corresponents professors perquè hi fessin una trobada", expliquen. I afageixen que aquest divendres, 7 d'octubre, s'han reunit amb alguns estudiants i professors, i que aquests "ens han explicat que des de l'Ajuntament han trucat el director de l'escola i els han indicat que no podien realitzar l'activitat a La Xesca per qüestions de seguretat", afirmen.

"Fruit de la insistència per part de l'Ajuntament i de les reiterades trucades del director, s'han vist obligats a cancel·lar la trobada i fer-la en un altre espai", apunten al mateix comunicat. Un comunicat que segueix dient que "ens han explicat que l'ETSAV i l'Ajuntament tenen una estreta relació a través de diferents convenis donant-nos a entendre que depenen força d'aquesta relació i que, d'haver sigut d'una altra manera, haguéssim tingut la trobada a La Xesca sense cap mena d'inconvenient".

Els membres del Casal apunten que "ens hagués agradat molt poder gaudir d'una trobada tan interessant i productiva" i lamenten que "faran de tot per boicotejar-nos".

"Seguiran esgrimint el suposat argument de la seguretat però... us imagineu que haguéssim tingut una trobada amb una setantena d'estudiants d'arquitectura i els seus professors al Casal? Com creieu que el govern s'ho prendria? Tindrien cap més argument vàlid en contra del nostre projecte? Nosaltres ja sabem la resposta", finalitzen.

Resposta municipal

L'Ajuntament ha emès un comunicat en resposta a aquestes acusacions. En primer lloc, han fet constar que "l'Ajuntament ha remès a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSAV) el decret de prohibició de qualsevol activitat en l'edifici davant les deficiències estructurals en la solidesa de l'immoble". En la mateixa línia, recorden que "el decret es va aprovar i és vigent des del 30 d'agost del 2016" i que aquest prohibeix realitzar qualsevol esdeveniment amb afluència de públic".

Igualment, afirmen que "la decisió ha estat presa lliurement per l'ETSAV", i que "l'immoble ocupat té patologies estructurals que poden afectar la seva solidesa. El consistori té l'obligació legal de garantir la seguretat i adverteix "els ocupants de la situació de risc potencial per a la seva salut i integritat física".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem