Les protestes per la sentència, el més destacat de la setmana a Sant Cugat

El dilluns es coneixia la sentència del judici del procés, que condemna a 12 anys de presó al santcugatenc Raül Romeva, i durant tota la setmana hi ha hagut reaccions a Sant Cugat

El dilluns 14 d'octubre, a primera hora del matí es feia pública la sentència del judici del procés. Una sentència que condemna a 12 anys de presó al pres polític santcugatenc, Raül Romeva. Durant tot el dia, diferents actors de la política i la societat civil santcugatenca mostraven la seva opinió sobre la sentència, amb una manifestació multitudinària que prenia els carrers del municipi com a punt culminant. I durant la setmana les protestes, amb manifestacions i talls de carretera, es feien notar.

Més info: Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó

Amb la ressaca de la sentència i les seves reaccions, el TOT Sant Cugat obria el dimarts 15 d'octubre amb el resum de la jornada del dilluns, i Sant Cugat celebrava un ple municipal extraordinari d'urgència per rebutjar públicament la sentència, demanar l'amnistia pels presos i mostrar-se a favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya. D'altra banda, el Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat comunicava que algunes de les activitats previstes se suspenien, també com a mostra de rebuig a la sentència. Un festival que s'inaugurava el mateix dimarts al vespre

Més info: Romeva, condemnat a 12 anys, i Sant Cugat reacciona

La política deixava, per unes hores, pas a l'esport durant el dimecres, i el perfil de l'entrenador de futbol santcugatenc Oriol Alcaráz centrava l'obertura web del TOT. La sentència tornava a rondar, però, amb la convocatòria per participar en l'últim tram de les Marxes per la Llibertat, de la Mesa per la República de Sant Cugat. Un dimecres en el qual hi havia dues concentracions més a Sant Cugat en contra de la sentència: la primera al migdia, amb un tall a la C-16, i la segona al vespre, amb un tall a la rotonda de l'hipòdrom.

 

Més info: L'entrenador format al Sant Cugat FC que vol treballar al futbol d'elit

El dijous es publicava una entrevista a l'eurodiputada i parella del pres polític santcugatenc, Diana Riba, que valorava les conseqüències de la sentència. Ja a la tarda, Sant Cugat presentava el nou Tribut Metropolità, que es recarregarà sobre l'IBI dels santcugatencs en el marc de l'entrada del municipi en la zona 1 de l'AMB. Dues persones van patir agressions durant un tall a la C-16 com a protesta per la sentència.

Més info: Riba: "La sentència deixa clar que a l'Estat manifestar-se massivament és sedició"

L'endemà se celebrava vaga general a Catalunya, convocada per diferents sindicats sobiranistes, i diferents santcugatencs feien l'últim tram de les Marxes per la Llibertat, que acabaven amb una gran manifestació a Barcelona.

Més info: Fornesa: "Em van diagnosticar i va ser la primera vegada que vaig sentir que podia morir"

 

El 19 d'octubre se celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama, i el TOT Sant Cugat se suma a la commemoració amb una entrevista a Alberta Fornesa, que lluita actualment contra una recaiguda d'aquesta malaltia. D'altra banda, el mateix dissabte 19 Sant Cugat vivia el primer festival de punk que se celebra a la ciutat, el Punk Kugat.

En esports, el cap de setmana ha estat molt intens, amb la presentació dels equips del Rugby Sant Cugat i les curses del Dir-Mossos d'Esquadra.

Cursa DIR kids. Foto: Miguel López Mallach

La setmana acabava amb la Festa Major de Coll Favà.

 
 
Comentaris

Destaquem