contingut promocionat
rocheBANER ANUARI

 

La vida al marge de la Covid: L'anella verda, La Mirada i altres temes destacats del 2020

Si bé és cert que la pandèmia de la Covid-19 ha marcat l'any, la vida ha continuat amb altres temes destacats a Sant Cugat

La pandèmia de la Covid-19 ha marcat l'any 2020 des que el mes de març es va decretar l'Estat d'Alarma. Tot i això, la vida no s'ha aturat i a Sant Cugat hi ha hagut temes d'interès informatiu que s'han anat arrossegant durant tot l'any, bé per la seva importància o bé perquè han generat polèmica i debat dins de la comunitat.

Els 10 temes més destacats de l'any

Si bé és cert que la construcció de la nova escola de La Mirada al Bosc de Volpelleres ja ve de lluny, durant el 2020 és quan ha pres la seva forma definitiva. Un fet que ha generat crítiques per part de veïns i actor mediambientals.

Més info: Pas endavant per la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres pel 2023

Un altre dels grans temes del 2020 a Sant Cugat ha estat l'anella verda, que ha suprimit carrils de circulació per a vehicles motoritzats per afegir carrils per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal al centre del municipi. Una qüestió que també ha generat debat.

Més info: L'Ajuntament aposta per consolidar l'Anella Verda, que està oberta a modificacions

En l'àmbit polític, la Fiscalia ha arxivat la investigació pels suposats contractes irregulars de l'Ajuntament, entre els anys 2018 i 2019, mentre governava el PDeCAT. Tot i això, ha enviat la qüestió a l'Oficina Antifrau de Catalunya, però ja en un curs administratiu. Junts va demanar una disculpa pública i es va generar polèmica amb ERC.

Més info: La Fiscalia arxiva la investigació dels contractes municipals que va denunciar Ciutadans

D'altra banda, durant el 2020 es confirmava que Convergència havia cobrat comissions il·legals a través del Pavelló III, en una operació emmarcada dins del cas Palau. Junts per Sant Cugat se'n va desmarcar, i la resta de grups polítics van exigir responsabilitats.

Més info: El Suprem confirma que Convergència va rebre comissions pel pavelló de Sant Cugat

A escala esportiva, hi ha hagut forces santcugatencs que han aconseguit èxits remarcables. El TOT destaca el campionat del món de Moto 3 aconseguit per Albert Arenas, i la Copa de la Reina d'hoquei herba que va alçar el Junior DHF.

Més info: El santcugatenc Albert Arenas, campió del món de Moto3

Més info: El Junior FC fa història i guanya la segona Copa de la Reina, 32 anys després

La millora de l'avinguda del Baixador és també una qüestió que fa temps que genera interès i debat a Sant Cugat. Fa unes setmanes, l'Ajuntament va comunicar a l'EMD de Valldoreix que ja tenia definit el projecte per fer-ho i la Junta de Veïns de l'EMD mostrava unanimitat per lamentar "la precipitació" del consistori.

Més info: Definit el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador

També a escala urbanística, l'Ajuntament de Sant Cugat ha comunicat aquest any que ha arribat a un acord amb els propietaris de la masia de Torre Negra per comprar-la. Un cop es formalitzi l'operació, la masia serà un equipament municipal.

Més info: L'Ajuntament vol comprar la masia de Torre Negra

En l'àmbit de les entitats del municipi, l'Ajuntament ha disolt el Consorci amb La Unió Santcugatenca en considerar-lo "inviable" jurídicament. En aquests moments, entitat i consistori negocien quina ha de ser la nova fòrmula de relació entre els dos ens, i La Unió reclama entrar ja al nou teatre. La relació entre Ajuntament i entitat s'ha deteriorat durant el 2020.

Més info: La Unió demana tornar a la seva seu "sense coaccions"

Als barris, una derivada de la pandèmia ha afectat amb força a la Floresta i a les Planes, ja que s'ha tancat el consultori i encara no s'ha reobert al 100%. Els veïns de la zona s'han queixat amb força durant l'últim tram de l'any. De fet van arribar a tancar-se dins del consultori durant un cap de setmana.

Més info: Veïns de La Floresta i Les Planes reclamen l'obertura dels consultoris més dies

Un dels dies més recordats del 2020 a Sant Cugat, o un dels que més impacte va deixar va ser el dia que el temporal Glòria va colpejar el país, deixant grans desperfectes en moltes ciutats. Sant Cugat no es va escapar del temporal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem