El congrés mundial de telefonia mòbil

El congrés mundial de telefonia mòbil s'ha celebrat un cop més en Barcelona i rodalia, ja que acollir 110.000 persones és complex. Ho ha fet amb polèmica, com cada any, tanmateix, la repetibilitat, no ha d'amagar que aquesta es centrava en actuacions de persones vers presos polítics.

Al llarg del mateix ens han mostrat tota una munió de noves tecnologies, sempre en anglès tot i tenir traducció i també ens han donat exemples d'ús curiosos, com la possibilitat de filmar a càmera lenta, la velocitat de mili segons per transmetre informació en ambdues direccions, les pantalles toves i emmotllables, la gran la fiabilitat de les xarxes... i un llarg etcètera estètic.

Sens dubte qualsevol d'aquestes noves opcions obren possibilitats en el camp de la biomecànica, de la mineria a distància, de les pantalles multiús en multi situacions, de poder reproduir processos amb molt detall...

Tanmateix és necessari tant embolcall tecnològic per un instrument per comunicar-se? Cal tanta velocitat i precisió, quan encarà ara en el nostre primer món hi han llocs incomunicats i en el tercer món, per la majoria no hi ha ni telèfons? És important oferir als joves com a necessari un producte de luxe, quan aquests no poden pagar-se l'emancipació? Cal pagar pel que no té utilitat pràctica? Es té en compte que cada fotografia enviada en un Whats App emet el mateix CO₂ a l'atmosfera que un cotxe modern de gamma mitjana? Es valora la mineria d'esclavatge per aconseguir els metalls adients pels mòbils?

El congrés és potencialment bo, cal discussió, perquè realment ho sigui per tothom!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem