El nou consell sectorial d'esports

Desprès que en l’anterior mandat el Consell Municipal d’Esports es caracteritzés per la nul·la sintonia entre els qui governaven i els representants de l’esport santcugatenc, el passat 18 de gener es va constituir el nou Consell Sectorial d’Esports.

D’entrada, una novetat significativa i que desitjo no es tracti d’un fet testimonial i excepcional i passi a ser quelcom habitual: la presència de l’Alcaldessa de Sant Cugat va donar una especial rellevància a aquest Consell Sectorial en el dia de la seva constitució. Cal recordar que el seu antecessor en el càrrec, l’exalcalde Sr. Recoder, presidí el primer Consell d’Esports desprès de recuperar-lo a iniciativa del Partit Popular com a òrgan de participació l’any 2001 i no va tornar-hi a posar els peus en els anys posteriors. Desitjo doncs, que l’Alcaldessa no anés només a fer-se la fotografia i que a partir d’ara la seva presència no sigui una anormalitat i vingui a donar comptes en primera persona de la gestió de l’Ajuntament en aquest àmbit.

En el sí d’aquest primer Consell d’Esports el Regidor Sr. Tizón ens havia de presentar les línies estratègiques del seu projecte 2012 -2015, doncs així quedava reflectit a l’Ordre del Dia. Realment sonava bé, doncs en l’anterior mandat no vam aconseguir ni que se’ns presentessin els objectius del mandat. Lamentablement ens vam quedar en una declaració d’intencions sobre valors, instal·lacions, la participació, la dimensió social de l’esport i la projecció interior i exterior de la ciutat. Paraules interessants però sense concretar cap acció, fet que personalment em van decebre.

Esperava un petit gest que no es va produir: una invitació a tots els allà representats a elaborar conjuntament un document marc de treball que definís els objectius per aquest mandat i amb les aportacions d’entitats i clubs, representants del món educatiu i social, partits,... En definitiva, tot aquell que té alguna cosa a dir en matèria esportiva, fixar el full de ruta del nostre municipi durant els propers anys, des de l’esport escolar fins a les activitats esportives a realitzar, passant per les instal·lacions esportives o la promoció de l’esport, entre d’altres.

Cert és que Convergència i Unió pot prendre decisions unilaterals, doncs compte amb una posició dominant en el Consistori. Ara bé, si aquest és el seu tarannà i pretenén governar per decret, espero que desprès no s’omplin la boca parlant d’òrgans participatius perquè amb els seus fets quedaran retratats.

Vaig oferir al Regidor d’Esports la meva col·laboració si algun dia la necessitava sempre que es donessin unes mínimes condicions. Crec que convertir les línies estratègiques que se’ns van presentar en un document de treball per tal que entre tots elaborem un document de prioritats i objectius a assolir seria un primer pas molt ben rebut per part de tothom. De fer-ho, no dubtin que el Govern Municipal ens tindrà al seu costat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem