Esportistes en majúscules

Sempre relacionem l’activitat esportiva aplicada als mes petits com la millor manera d’instaurar els valors fonamentals per a la vida. És cert, però si no ens obliguem a la reflexió i a l’autocrítica qualsevol activitat pot allunyar-nos d’aquests valors. L’afany de superació, la capacitat de sacrifici, la companyonia, la solidaritat, etc...han de ser grans armes per assolir una societat més feliç, més justa i més solidària.

Aquestes eren unes reflexions molt encertades que feia en un article publicat recentment a la Vanguardia el comentarista i exjugador del R.C.D. Espanyol, Joan Golobart, a qui jo particularment tinc un gran respecte i gaudeixo molt, tants dels seus escrits al diari,. com de les seves intervencions com a contertulià esportiu de l'emissora radiofònica RAC 1.

En Golobart continua dient que al final, el que determina que alguna cosa sigui beneficiosa per a la societat és, sens dubte, l’actitud de tots nosaltres i que aquesta serà positiva o negativa en la mesura que se sustenti en uns determinats valors.

Els millors exemples dels valors els podem tenir recentment en els atletes paralímpics, quina lliçó que ens donen a la societat aquestes persones enfrontant-se a la seva realitat per buscar la seva felicitat. És impressionant veure aquests esportistes competir amb les dificultats que representen les seves minusvalideses.

Una altra manifestació de valors els podem trobar en les recents manifestacions del ciclista de Parets del Vallès , Joaquim “Purito” Rodríguez, que desprès d’anar encapçalant la Vuelta a Espanya durant moltes etapes, ha perdut finalment la carrera en favor d'Alberto Contador, i que en lloc de referir-se a determinades justificacions de tipus personal o de fortuna, ha lloat extraordinàriament les virtuts i esforços del seu rival.

I axó, sense oblidar-nos de l'exentrenador del F.C.Barcelona Josep Guardiola extraordinari referent del què representen i signifiquen els valors. És clau i rellevant ensenyar i transmetre els valors i no oblidem que l’eina més adient per fer-ho es l'educació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem