L'hort de Volpelleres

Una tarda qualsevol pots veure a famílies treballant juntes, algunes d’elles fins i tot amb nens petits

A finals del mes passat una de les propostes més antigues de les plantejades des de @Volpelleres va veure per fi la llum. Es tracta de l’Hort de Volpelleres, una reclamació amb la que es volia donar un ús social a un espai sense cap utilitat pel barri, al costat de la Masia de Can Canyameres.

Amb la materialització de l'Hort de Volpelleres s’ha dotat al barri d’un nou punt de trobada per als veïns, en el que poder compartir bons moments, generar nous coneixements i experiències entorn al cultiu de parcel·les per a l’autoconsum, i s’ha retornat a Volpelleres una petita part del seu passat agrícola.

L’explotació de les tretze parcel·les que conformen l’hort corre a càrrec d’un grup d’hortolans sortit d’un sorteig, amb molta empenta i ganes de retornar, per un moment, al que els nostres avis havien fet tota la vida, cultivar la terra i compartir moments en família o amb els veïns.

Una tarda qualsevol pots veure a famílies treballant juntes, algunes d’elles fins i tot amb nens petits. Tot i que també hi ha qui hi va sol. I sempre hi ha qui està disposat a donar un cop de mà a un altre.

Encara que només porti en funcionament poques setmanes, ja es poden veure quasi totes les parcel·les llaurades. De fet, algunes ja han començat a florir, i les tomateres estan totes encanyades.

Si a tot això li afegim unes postes de sol, en les quals es veu l’astre rei amagant-se darrere de les muntanyes de Montserrat cada vespre, la posada en escena d’aquests horts urbans a Volpelleres sembla immillorable.

A l’espera de que la Masia de Can Canyameres es converteixi en el futur Casal de Volpelleres, part d’aquest espai meravellós ha retrobat el seu sentit en el barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem