Lectura i moviment per transmetre

Admiro l'Emma Vilasarau com a actriu per la seva sensibilitat

"La vida vol dir moviment", vaig llegir en el llibre epistolar Camí d'anada i Tornada que han escrit Montse Barderi i Emma Vilarasau. Són les cartes entre Annemarie Schwarzenbach i Ella Maillat, nascudes a Suïssa, escrites entre el 1941 i 1942. Tristor, sinceritat, amor, passió, esperança, entusiasme... En definitiva, VIDA, i aquesta es viu amb més intensitat amb el moviment.

Una bona i recomanable lectura en companyia de 4 grans dones, que s'han mogut o es mouen amb fermesa. "Només exigint-ho tot és com podem aconseguir allò que fa que la vida valgui la pena ser viscuda", escrivia Ella el 1948.

Ella i Annemarie van tenir una correspondència intensa i profunda a la recerca d'una segona oportunitat i alhora poder vèncer la solitud. Hi ha moments en la vida, en el moviment, guardats per al dolor, la tristesa i per desitjar ser viscuts ràpids, però això no ha de perdurar i durar tota la vida, sinó que la paciència i el temps, ho solen posar al seu lloc.

Amb tot, el destí hi ha cops que es creua en la nostra vida, a Annemarie, en forma de bicicleta, per això també és molt saludable i aconsellable, no desitjar la vida del futur, sinó gaudir del present amb intensitat i al moment, i sempre millor al costat de les arts escèniques i la lectura.

Admiro l'Emma Vilasarau com a actriu per la seva sensibilitat, i ara la podeu trobar, en forma de binomi amb la Montse Barderi, en aquest llibre, I l'hem de felicitar efusivament perquè ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2017, i la podrem veure en acció al Teatre-Auditori interpretant Infàmia, de Pere Riera.

L'important és transmetre, ja sigui a través de la lectura, o del moviment i de la interpretació en un escenari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem