Premis Ciutat de Sant Cugat: El concepte

El passat dia 4 de març es va celebrar al Teatre-Auditori la gala de lliurament dels Premis Ciutat de Sant Cugat en la seva 7ª edició i corresponents a l’any 2011. Un teatre ple de gom a gom demostra l’interès d’una part considerable de la població santcugatenca que es veia representada per persones implicades en tots els estaments, polìtics, socials, econòmics, culturals, esportius i educatius.

L’alcaldessa ho diu en el fulletó de presentació de l’acte ...”s’ha convertit en un acte imprescindible per reconèixer amb orgull la dedicació dels nostres ciutadans i ciutadanes a projectes i iniciatives que engrandeixen Sant Cugat”. Parem aquí el focus de l’atenció i ara hi tornem.

A part de les medalles d’or concedides pel consistori i per unanimitat a l’artista Grau-Garriga i l’ex-alcalde Lluís Recoder, merescudes sense cap mena de dubte, anem a veure la resta de premiats. Abans fer una referència a Pilar Gefaell i l’anunci de l’alcaldessa de que, en una data propera, serà nombrada filla predilecte que, significativament va rebre l’aplaudiment més llarg i emotiu de la tarde que jo comparteixo.

Recuperem les paraules de l’alcaldessa i veiem el Premi Extraordinari que ha concedit personalment: Victòria Camps, una figura indiscutible del pensament contemporani espanyol. Viu a Sant Cugat des de fa molts anys. Si no hi visquès hauria canviat alguna cosa a la ciutat?.

Ara posem el focus en els altres premiats i recordem “projectes i iniciatives que engrandeixen...” Dels cinc n’hi ha dos que sí que són accions d’aquesta mena: Associació de Parkinson i Castellers de Sant Cugat. Els altres no. Jo pregunto perquè no es donava a l’Associació Astrofísica de Valldoreix-Sant Cugat que fa una feina constant i que aplega a molta gent, entre ells el jove i entusiasta Oriol Abril digne d’elogis però no d’un guardó. Igual com és gratificant tenir com a conciutadana a Assum Esteban però el seu Teo, parlant d’àmbit col.lectiu, no ha canviat res en el dia a dia de la ciutat.

Finalment el premi a Ubisoft Entertainment pel seu nou videojoc de Tintín és la gota que vessa el got. Fan falta empreses com aquesta a Sant Cugat?. Òbviament, és clar que sí, però no es cregui ningú que vindran perquè aspirin a un premi, sinó per les condicions que afavoreixin la seva implantació i res més. Facin el que calgui perquè no tinguin problemes de permisos, exencions fiscals, comunicacions, etcètera però per favor, no els hi donin un Premi Sant Cugat que hi ha moltes persones a títol individual i moltes entitats que s’ho mereixen de veritat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem