La Quaresma, amb regust i tradició religiosa, ens ofereix l’entrada gastronòmica del bacallà. El dijous gras, l’oferta de les truites amb botifarra d’ou. Els dimecres i divendres els bunyols de Quaresma, també anomenats de l’Empordà.
La Setmana Santa comença amb un festiu diumenge de rams, però durant el dijous, divendres i dissabte les processons han abarrotat els carrers. Les representacions escèniques de la Passió han omplert els teatres tradicionals. El diumenge i dilluns de Pasqua s’ofereix un plat històric, el xai; però la gran protagonista és la mona, que enguany se n’han venut unes sis-centes mil. La música ens fa sortir, és que els caramellaires ja alegren la Pasqua.
Sant Jordi, la tradició en forma de roses i llibres, la nostra gran festa, la Diada, en què milers de persones reafirmen arreu de Catalunya el sentiment d’amor a les persones i al país. El pastís de Sant Jordi, un fix de la festa; però també el pa de la Diada, una nova modalitat fornera.
També a moltes poblacions se celebren tradicions ambientades a l’edat mitjana. Tinc molt present la de Montblanc, on la població viu un Sant Jordi brillant, amb un poble emmurallat i ple d’història, ornamentat amb un aire molt festiu. I res millor per gaudir de la gastronomia de Montblanc que visitar la Fonda dels Àngels, on la Teresa i el Pau, amb les seves filles Margarida, Teresa i Montse us oferiran una tradicional cuina catalana, on la qualitat dels productes són el millor reclam.
Recomanació del Pep, i que us aprofiti!
La Setmana Santa comença amb un festiu diumenge de rams, però durant el dijous, divendres i dissabte les processons han abarrotat els carrers. Les representacions escèniques de la Passió han omplert els teatres tradicionals. El diumenge i dilluns de Pasqua s’ofereix un plat històric, el xai; però la gran protagonista és la mona, que enguany se n’han venut unes sis-centes mil. La música ens fa sortir, és que els caramellaires ja alegren la Pasqua.
Sant Jordi, la tradició en forma de roses i llibres, la nostra gran festa, la Diada, en què milers de persones reafirmen arreu de Catalunya el sentiment d’amor a les persones i al país. El pastís de Sant Jordi, un fix de la festa; però també el pa de la Diada, una nova modalitat fornera.
També a moltes poblacions se celebren tradicions ambientades a l’edat mitjana. Tinc molt present la de Montblanc, on la població viu un Sant Jordi brillant, amb un poble emmurallat i ple d’història, ornamentat amb un aire molt festiu. I res millor per gaudir de la gastronomia de Montblanc que visitar la Fonda dels Àngels, on la Teresa i el Pau, amb les seves filles Margarida, Teresa i Montse us oferiran una tradicional cuina catalana, on la qualitat dels productes són el millor reclam.
Recomanació del Pep, i que us aprofiti!
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok