Ple Municipal del mes de juliol a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: Cedida

Política

La Mirada, l'adjudicació d'habitatge social o un pla d'energia sostenible centren el ple

El Ple Municipal s'ha reunit en l'última sessió ordinària del curs, abans de vacances, amb l'habitatge i la sostenibilitat com a àmbits més destacats

El projecte de l'Escola La Mirada, aspectes d'habitatge i d'emergència climàtica i sostenibilitat han centrat el darrer ple municipal del curs abans de les vacances d'estiu, ja l'agost no se celebra sessió ordinària. A més, el Ple Municipal ha aprovat també qüestions referents a la protecció del Monestir, ha homenatjat l'artista Pla-Narbona o s'ha tractat sobre la situació dels CAP de Valldoreix i de Can Mates durant el mes d'agost. Tot plegat en un ple municipal que s'ha pogut seguir telemàticament per YouTube.

Cal destacar que el Govern ha introduït un punt d'urgència, que no estava previst inicialment en l'ordre del dia, a través del qual s'ha aprovat inicialment el projecte de l'Escola La Mirada al Bosc de Volpelleres, per un pressupost de 8,8 milions d'euros, dels quals la Generalitat n'aportarà 5,2. Ara, el projecte passarà una fase d'al·legacions, que posteriorment s'hauran d'estudiar i validar o desestimar abans de fer l'aprovació definitiva del projecte.

Més info: El Ple de Sant Cugat tira endavant el projecte de l'escola La Mirada

Un reglament per a l'habitatge d'emergència

L'equip de Govern ha tirat endavant l'aprovació d'un nou reglament per a l'adjudicació d'habitatge social en condicions d'emergències econòmiques o socials. En aquest sentit, el reglament preveu la constitució d'una Mesa d'Emergències per fer la valoració objectiva de cada situació, tenint en compte el grau de vulnerabilitat.

Més info: Sant Cugat crea un nou reglament per adjudicar els pisos socials segons la vulnerabilitat

Sostenibilitat

La carpeta de l'emergència climàtica i la sostenibilitat ha centrat gran part del ple municipal del mes de juliol. De fet, en la sessió s'ha aprovat potenciar l'impuls de la Via Verda del Vallès. Per això, Sant Cugat demanarà al Departament de Territori de la Generalitat que defineixi els límits d'aquesta via verda, a més de la redacció i aprovació d’una figura de protecció de la Via Verda del Vallès.

Més info: Sant Cugat vol donar un impuls a la Via Verda del Vallès

D'altra banda, també s'ha aprovat el Pla d'acció per l'energia sostenible i el clima (PAESC) 2021 - 2030. Un pla que inclou 85 accions a través de les quals Sant Cugat es compromet a complir amb els objectius del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia, com per exemple reduir un 62,5% les emissions per càpita el 2030, respecte a les del 2005.

Més info: Sant Cugat vol ser una ciutat de zero emissions el 2050

A més, el Ple Municipal també ha aprovat cedir la gestió de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Pas endavant per protegir l'edifici del Bar Catalunya

Des que va tancar el mític Bar Catalunya de Sant Cugat, ara fa uns mesos, la propietat del local i l'Ajuntament han seguit unes negociacions per tal de mantenir el patrimoni arquitectònic i històric de l'edifici. En aquest sentit, el consistori ha aprovat inicialment una modificació del Pla General Metropolità (PGM), per protegir l'edifici i el local.

Més info: Sant Cugat protegeix tot l'edifici del Bar Catalunya

Pla-Narbona i el Monestir

Durant la sessió s'han aprovat dues mocions institucionals, proposades per Junts per Sant Cugat, una sobre una d'elles per aplicar mesures de protecció al Monestir de Sant Cugat i l'altra, per retre un homenatge a Josep Pla-Narbona, grafista santcugatenc que va morir el desembre del 2020.

Més info: Sant Cugat garantirà la preservació i conservació del Monestir i el seu entorn

Més info: Sant Cugat vol retre homenatge a Josep Pla-Narbona

La dissolució del consorci de La Unió Santcugatenca

Durant mesos, l'Ajuntament i La Unió Santcugatenca han estat negociant la nova relació burocràtica i administrativa que han de tenir administració i entitat, sobretot en referència a l'ús de la nova seu de La Unió, que serà de titularitat compartida, tot i que encara falta determinar en quins percentatges. En aquest sentit, el pas previ per construir una nova relació, era iniciar la dissolució del consorci, i el Ple Municipal l'ha ratificat, amb el suport també de la Junta de Portaveus, que ha aprovat una declaració al respecte

Més info: El Ple Municipal ratifica la dissolució del Consorci de La Unió Santcugatenca

Reclam perquè no es tanquin els CAP de Valldoreix i Can Mates

El Ple Municipal ha aprovat també una moció presentada per Ciutadans per tal de reclamar des de l'Ajuntament que, tenint en compte les dades actuals de la pandèmia, no es tanquin els CAP de Valldoreix i de Can Mates durant el mes d'agost, tal com està previst.

Més info: Unanimitat per l'obertura total dels diferents CAPs i consultoris de Sant Cugat

La Mirada centra l'Audiència Pública

L'aprovació del projecte de l'Escola La Mirada al Bosc de Volpelleres ha centrat l'Audiència Pública del ple municipal, amb la intervenció de representants de SOS Bosc Volpalleres, de l'ADENC o de l'Assemblea pel Clima.

De fet, just abans de començar l'Audiència Pública, tres homes, un dels quals ja ha estat identificat, han llençat un pot de pintura verda a la façana de l'Ajuntament.

Més info: La mobilitat i el Bosc de Volpelleres centren l'audiència pública del ple municipal

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.