Calvet i Salat amb la directora de La Mirada, el president de l'AFA de l'escola i el president de l'Associació de Veïns de Volpelleres FOTO: Localpres

Política

La modificació del pressupost per construir l'escola La Mirada genera debat

L'equip de govern ha portat al ple municipal de juny la modificació del pressupost per tal d'avançar el finançament per construir l'escola La Mirada

La modificació del pressupost que ha de permetre avançar el finançament per a construir l'edifici de l'escola La Mirada ha generat divergència d'opinions al ple municipal celebrat aquest dilluns, 19 de juny. 

Tal com va detallar el passat divendres 9 de juny, el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Economia, Damià Calvet, el Consistori avançarà la inversió de la construcció de l'Escola la Mirada per tal de garantir el seu funcionament el curs 2019-20. Una decisió que arriba després que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat detallés que la construcció de la 12a escola està en la prioritat 86, és a dir, que per davant, Ensenyament té 85 escoles més per construir a tot Catalunya.

Per això mateix, i davant la necessitat de comptar, com més aviat millor, amb aquest nou cendre d'educació infantil i primària, el Consistori ha decidit avançar la inversió. Una inversió que l'Ajuntament assumirà la redacció del projecte, la direcció de l'obra i la construcció de l'edifici, amb un cost aproximat de 6'5 milions d'euros, buscant finançament extern de 6 milions, mentre que els 500.000 restants seran assumits amb recursos propis d'aquest exercici, que provenen del pressupost reservat per a la sala polivalent d'aquest any. Pel que fa al Departament d'Ensenyament, aquest retornarà el 80% del cost total de l'obra al Consistori, mentre que el 20% és a fons perdut. 

Escola sí, però sala polivalent també: