L'Ajuntament elaborarà un cens dels solars sense edificar i edificis ruinosos

S'explorarà amb els propietaris dels solars sense edificar la possibilitat de donar-los un ús comunitari

L'Ajuntament de Sant Cugat elaborarà un cens de solars sense edificar i d’edificis ruïnosos amb l'objectiu que puguin revertir en la societat. La voluntat és explorar amb els propietaris dels solars sense edificar la possibilitat de donar-los un ús comunitari a través d'un conveni amb el Consistori.

Tots els grups municipals han donat suport a la proposta ideada per ERC-MES durant el ple municipal d'aquest dilluns, dia 19 de juny. Actualment l'Ajuntament té comptabilitzats 88 solars i edificacions ruinoses, que són objecte d'expedients de disciplina, requerint la seva neteja i/o tancament.

El document aprovat unànimament argumenta que "hi ha solars sense edificar que són objecte d’usos inapropiats com abocador incontrolat de deixalles, acumulació de materials o proliferació de rosegadors" i afegeix que "alguns solars presenten un estat d'abandonament, amb falta de neteja que poden suposar un focus insalubre dins de la ciutat".

La moció aprovada considera que un registre municipal incentivaria "l'edificació dels solars" i el seu manteniment, al mateix temps que "eviten la retenció especulativa de solars". Amb tot, la voluntat és poder destinar alguns d'aquests espais a usos comunitaris, com poden ser zones d'esbarjo o aparcaments.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem