Piqué deixa la política institucional reivindicant l'independentisme i els barris

El ja exregidor de la CUP-PC s'acomiada amb un discurs reivindicant els seus orígens, els barris i l'independentisme de classe treballadora

Ramon Piqué (CUP-PC) ja no és regidor de Sant Cugat. El cupaire ha deixat oficialment el seu acta de regidor durant el ple municipal d'aquest dilluns, dia 19 de juny. Piqué va anunciar fa unes setmanes la seva intenció de deixar la política institucional després de dos anys com a regidor i president del Consell de Barri.

Ramon Piqué s'ha acomiadat de la política institucional amb un missatge on ha fet un homenatge als seus orígens familiars i ha reinvindicat l'independentisme de classe treballadora i el poder dels barris i la participació.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha agraït "l'actitud constructiva" de Ramon Piqué durant aquests dos anys i la "bona tasca en el Consell de Barri de la Floresta".

Lourdes Llorente substituïrà Piqué en el càrrec com a regidora cupaire a l'Ajuntament. Advocada en actiu i militant de la CUP Sant Cugat, anava com a número 10 a la llista de la CUP-PC als últims comicis.

Els motius

Ramon Piqué durant el primer Consell de Barri de la Floresta el 2015 FOTO: Artur Ribera

Piqué ha posat d'exemple la seva família per desmuntar que "l'independentisme és de la burgesia" i ha defensat "el moment històric per decidir lliurament el futur del país" després de les generacions que "han crescut amb la por".

La seva vinculació amb la Floresta, primer com a veí i fins ara com a president del Consell de Barri, ha marcat bona part de la tasca de Piqué durant aquests dos anys. El ja exregidor s'ha acomiadat reivindicant el paper dels "barris, que són cridats a tenir un paper clau en la transformació".

"En aquest curt i intens camí hem treballat des de l'honestedat i transparència perquè estem convençuts que una altra manera de fer i de ser és possible", ha afegit, per finalitzar amb un comiat: "Ens trobarem, com sempre, al carrer construint barri, construint ciutat, construint país"

Ramon Piqué, resident a la Floresta, era el número quatre de les llistes de la CUP-PC en les eleccions municipals del 2015 i va ser la persona escollida pel govern santcugatenc per presidir el Consell de Barri de la Floresta, on els cupaires van ser la força més votada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem