Sant Cugat tindrà una Bústia Ètica per denunciar casos de corrupció

La ciutadania podrà informar, de manera anònima i segura, sobre indicis de casos que considera que l'Ajuntament hauria d'investigar

El Ple municipal ha acordat, aquest dilluns 19 de juny, crear una Bústia Ètica per tal que els ciutadans pugui advertir de la possibilitat de corrupció o pràctiques lesives per al bon govern de la ciutat. 

A través de la bústia, que serà un canal d'internet, la ciutadania podrà informar de manera anònima i segura al Consistori. Podrà fer denúncies, o comunicar indicis de casos que considera que l'Ajuntament hauria d'investigar. 

La moció, que ha esdevingut institucional, també contempla que l'Ajuntament, un cop rebudes les denúncies, haurà de respondre a totes elles i investigar a aquelles que consideri plausibles o enviar-les a la institució adequada; d'altra banda, el denunciant conservarà el poder de revelar o no la seva identitat i tindrà constància de quin seguiment s'ha fet de la seva sol·licitud per poder supervisar-ho.

El Ple també ha acordat que la comissió municipal d'ètica, pendent de crear, serà l'encarregada de fer el seguiment, investigar i donar resposta a totes les denúncies que arribin.

Per tal d'instal·lar la Bústia Ètica, el Consistori contactarà amb la iniciativa Xnet. En aquest cas, la interfície que s'utilitza és la GlobalLeaks, un projecte de programari lliure de l'Hermes Center for Trnasparency and Digital Human Rights.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem