Sant Cugat vol recuperar i rehabilitar les seves masies

Can Canyameres i Can Rabella són dues masies de propietat municipal

L'Ajuntament de Sant Cugat impulsarà un pla per rehabilitar i recuperar les masies de la ciutat. El Ple Municipal ha demanat per unanimitat al govern local que articuli un programa d’ajudes als propietaris de masies a Sant Cugat, a la vegada que executa la rehabilitació de les masies de propietat municipal de Can Canyameres i Can Rabella.

"El creixement i la urbanització a Sant Cugat han suposat la desaparició d’algunes masies d’un important valor històric i patrimonial per a la ciutat", lamenta el document aprovat per tots els partits polítics aquest dilluns, dia 19 de maig. un estat de degradació que està afectant tant a la conservació com a la seguretat d’aquests edificis protegits.

L'objectiu de la iniciativa és, entre altres, "protegir i fer viu el patrimoni local i la preservació de les arrels culturals i tradicions" de Sant Cugat. Així mateix, el document reconeix que "la rehabilitació d’aquests espais pot suposar un increment d’espais públics" davant la falta d'equipaments per algunes entitats.

Per això, el Ple ha demanat al govern que contempli "la creació de partides pressupostàries concretes suficients per dotar de recursos als programes de rehabilitació". Així mateix es demana que es valori la possibilitat de vincular els programes amb plans d'ocupació per a persones en situació d'atur.

A banda d'impulsar millores en les masies municipals de Can Canyameres i Can Rabella, l'Ajuntament també vol ajudar a propietaris privats a tirar endavant actuacions. Un cas podria ser el de la masia de Can Bell, que com va explicar el TOT, té part del sostre enfondrat i requeria una reparació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem