Quatre rècords d'Espanya en la 3a Diada de la Velocitat

La santcugatenca Jaël Bestué ha fet rècord d'Espanya en 150 metres llisos

Per tercer any consecutiu, la Secció d'Atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat ha organitzat aquest diumenge, 17 d'abril, la 3a Diada de la Velocitat, que ha acollit al voltant d'uns 300 atletes, petits i grans, de categories des de prebenjamí i benjamí fins als millors velocistes estatals de juvenil, júnior i sènior.

Una competició ben valorada pels atletes d'alt nivell

"S'ha consolidat", ha afirmat contundent Manel González, màxim responsable de la Secció d'Atletisme del Club Muntanyenc i organitzador de l'esdeveniment, en referència a l'alt nombre de participació i a l'important nivell dels atletes de les categories altes, vinguts d'arreu del territori. El comentari, però, també fa èmfasi a l'ambient familiar i d'oci de la jornada, gràcies al bon temps i a l'èxit de l'organització. Dins dels participants, han competit atletes de la talla dels campions i campiones d'Espanya Estela García, Cristina Lara, Sergi Ruiz o Samuel García, que ja tenen la data d'aquest esdeveniment marcada al seu calendari de temporada, com afirma González.

El format de les proves, 60 i 80 metres llisos per als més petits, i 150, 300 i 500 metres per als grans, no són les típiques del format olímpic. Pel fet de no ser proves usuals, són molt benvingudes pels esportistes de màxim elit, per tal de posar-se a prova mentre es preparen per als olímpics.

"És com si tu fas un partit de futbol de 30 minuts, o de futbol 7", ha explicat González per tal d'exemplificar-ho. "A part, les marques que puguin fer queden commutades, i per això és fàcil que en proves d'aquest estil, menys usuals i, per tant, menys competitives, es puguin donar rècords d'Espanya. I de fet, sí que s'han vist rècords, i molts", ha dit.

Rècords d'Espanya

Jaël Bestué Ferrera (Muntanyenc Sant Cugat) - 150m Juvenil femení - 18.22

Cristina Lara Pérez (FC Barcelona) - 150m Promesa femení - 17.81

Estela Garcia Villalta (Valencia Club Atletismo) - 150m Absolut femení - 17.55

Samuel Garcia Cabrera (Tenerife Caja Canarias) - 500m Absolut masculí – 1:01.40

Rècords de Catalunya

Diada molt lúdica i familiar FOTO: Lali Álvarez

Aleix Porras Cantons (FC Barcelona) - 150m Juvenil masculí - 16.24

Aleix Porras Cantons (FC Barcelona) - 300m Juvenil masculí - 34.50

Carmen Sánchez Silva (FC Barcelona) - 300m Absolut femení - 38.52

Carla Morral Martín (Muntanyenc Sant Cugat) - 500m Juvenil femení - 1:15.65

Pau Fradera Miralles (FC Barcelona) - 500m Absolut masculí - 1:02.52

Jaël Bestué, rècord d'Espanya en 150 metres llisos

Jaël Bestué Ferrera té 15 anys, estudia a l'IES Angeleta Ferrer i Sensat, és membre de la Secció d'Atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i ostenta dos rècords estatals de velocitat en categoria juvenil. L'any passat va batre el rècord de 200 metres en pista coberta i, en aquesta ocasió, ha aconseguit el rècord de 150 metres, amb una marca de 18 segons i 22 centèsimes. "No m'ho esperava!", ha respós contenta Bestué quan ha sabut que havia batut un nou rècord d'Espanya. "Quan corres amb els absoluts, com que són més grans, et sents en un altre nivell i aleshores t'esforces més."

Bestué va començar a fer atletisme amb 6 anys, seguint els passos de la seva germana gran. Des de ben petita havia participat al Cros de Sant Cugat i, veient que l'hi anava bé, va entrar al Club Muntanyenc, on primerament participava en diferents proves atlètiques, fins que, amb els anys, es va anar especialitzant en velocitat.

Fa dos anys que l'atleta santcugatenca corre a la categoria d'absolut, que és la màxima categoria, tot i la seva joventut. Té la intenció d'entrar al Centre d'Alt Rendiment (CAR) per a esportistes, per tal de poder compaginar millor la seva carrera amb els estudis. Pel seu potencial, el FC Barcelona, del qual el Club Muntanyenc n'és un club filial pel què fa a l'atletisme, ja l'ha cridat en més d'una ocasió per a fer alguna prova de relleu en campionats d'Espanya d'absolut, i espera que d'aquí a un temps el club barceloní temps la fitxi definitivament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem