Raquel Brun: la jugadora de voleibol que vol ser titular amb la selecció espanyola

La jugadora de Sant Cugat, que aquesta temporada 2017-2018 jugarà amb el CVB Barça a Superlliga, assegura que "sé que puc ser-ho"

La mira-solenca Raquel Brun Forcadell, de 23 anys, jugarà la pròxima temporada, 2017-2018, al CVB Barça. Serà la seva sisena campanya a Superlliga Femenina, la màxima categoria del voleibol espanyol, després de jugar una temporada a l'Haro Rioja Voley, tres a l'Avarca de Menorca i una a l'IBSA CV Gran Canaria.

Brun, que medeix 1.82 i juga en la posició de receptora, detalla el perquè s'ha decidit pel CVB Barça i no per les altres ofertes que ha rebut: "M'han fet una molt bona proposta i, a més, aquesta temporada jugaré, per primera vegada, competició europea, la CEV Volleyball Challenge Cup Women. El CVB Barça està fent un molt bon equip, amb jugadores espanyoles i estrangeres. Feia cinc anys que jugava a fora de Catalunya i em venia de gust tornar a casa". Brun ho té molt clar: "L'objectiu que ens hem de marcar és el de classificar-nos per a la Copa de la Reina i pel play-off pel títol de Superlliga, i fer un bon paper a Europa".

Vol ser titular amb la selecció espanyola

Encara en vol més. "Sóc molt ambiciosa i vull seguir jugant amb la selecció espanyola absoluta i ser titular. Sé que puc ser-ho". Brun no descarta marxar, més endavant, a l'estranger, "per jugar en un club gran i en una bona lliga".

Una carrera esportiva d'èxits

Amb la selecció espanyola absoluta, en la que ha jugat 24 partits internacionals, ha finalitzat en quarta posició a la Lliga Europea, aquest juliol a Guadalajara, i ha jugat el torneig de classificació pel Campionat del Món a Kortrijk (Bèlgica), al juny. L'estiu del 2016 també va participar en el Preeuropeu i el 2012 va debutar amb la selecció espanyola absoluta, a la Lliga Europea.

En vòlei platja, Brun va ser quarta al Campionat del Món Sub-21, l'estiu del 2013, i ha estat dues vegades campiona d'Espanya Sub-21, els anys 2011 i 2012.

En vòlei pista, la temporada 2013-2014 va ser subcampiona de la Copa de la Reina amb l'Avarca de Menorca i aquesta campanya 2016-2017 ha acabat tercera a Superlliga amb l'Haro Rioja Voley. Amb el DSV CV Sant Cugat va aconseguir diferents podis en Campionats de Catalunya i d'Espanya de base, però destaca els èxits esportius de la seva tercera i última temporada com a juvenil: campiona de Catalunya, d'Espanya i de Superlliga Júnior, sent la millor jugadora d'aquest torneig.

Formada al Club Voleibol Sant Cugat

Raquel Brun ja ha jugat 24 partits internacionals amb la selecció espanyola absoluta. FOTO: Artur Ribera

La seva passió és el voleibol. "No m'imagino la meva vida sense el voleibol". Va començar a practicar aquest esport al DSV Club Voleibol Sant Cugat, on es va formar com a jugadora, a 6è de Primària, i va completar totes les categories (d'aleví a juvenil) fins al finalitzar la temporada 2011-2012, en la que compaginava la seva presència al juvenil i al primer equip. Ho havia fet les últimes tres campanyes.

La jugadora santcugatenca ha combinat el voleibol professional amb els estudis. Ja ha finalitzat la carrera d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i ara ha començat a estudiar màrqueting.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem